Annonce
forside

Debat: Svulstige, røde betragtninger i avisen

John Jensen skriver om Thomas Fundings analyser, og Curt Sørensen betragtninger om Mette Frederiksen og Bo Hansen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Læserbrev: Analyser af den tidligere politiske ordfører for Socialdemokratiet i Odense, nuværende politisk redaktør for Fyns Amts Avis Hr. Thomas Funding, er garanti for, at alle politiske analyser er sværtet højrøde. Analysen søndag den 3. februar i FAA er ingen undtagelse. Den passer fint til et socialistisk tidsskrift. Med svulstige vendinger fortæller Funding om Socialdemokratiets vokseværk ud over alle grænser, men det ser meget tungt ud med hensyn til Hr. Fundings analytiske evner.

Hvad er egentlig Socialdemokratiet, er det Mette Frederiksen og den del af partiet, som vil hjælpe Dansk Folkeparti med at rette op på udlændingepolitikken, eller er det den fløj i partiet, som tidligere socialdemokratiske borgmester i Svendborg, Hr. Curt Sørensen, i en artikel mandag 4. februar, kalder "ordentlige folk", dermed forstået alle dem som tager afstand til stramninger på udlændingeområdet?

Det er gudskelov længe siden, vi har hørt noget til tidligere borgmester Curt Sørensen, men hvem husker ikke med gru, hvordan han i 2012 kæmpede for at ødelægge Svendborg med et flygtningecenter på den gamle SID skole, og om hvordan han i 2013 gav tilladelse til offentlig muslimsk bøn i Svendborgs gader og selv deltog i festlighederne.

Denne yderst islam- og indvandringsvenlige eksborgmester har nu meldt sig ud af Socialdemokratiet på grund af partiets nye strammere flygtninge- indvandrerpolitik, men han roser samtidig Svendborgs socialdemokrater og S-borgmester Bo Hansen for at være "ordentlige folk".

Som borger i Svendborg mener jeg, det er vigtigt at vide, om vores borgmester Bo Hansen tilhører det "ordentlige folk", som på Curt Sørensen-vis knuselsker islam og indvandring, eller om borgmester Bo Hansen støtter op om Mette Frederiksens strammerlinje på indvandrerområdet og loyalt vil hjælpe DF, Inger Støjberg og Nye Borgerlige ud af islam og indvandringslænkerne?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce