Annonce
Læserbrev

Debat: Svendborg kan se frem til flere besparelser

Læserbrev: Forhandlingerne om at danne en ny regering er i fuld gang hos Mette Frederiksen og ambitionerne er tårnhøje især hos radikale Morten Østergaard, som vil lempe udlændingepolitikken markant. Han har meget travlt med at betale tilbage til de muslimer, imamer og ghetto-områder, hvor han har hentet mange af sine stemmer.

De radikale vil have åbne grænser, fjernet integrationsydelsen og så vil de bruge endnu flere penge på integrationsprojekter end hidtil, trods de har været nyttesløse.

Vi skal lige huske på, at Mette Frederiksen i valgkampen tydelig gav udtryk for, at hun ville holde fast i den stramme udlændingepolitik. Men kære Mette, hvordan vil du holde det løfte med de røde fløjpartier i bagagen?

Mange danskere har en lidt naiv opfattelse af, at flygtningestrømmen er slut, og at alle nu kan tage det roligt, men det er langt fra tilfældet. Det, der er sket, er blot, at flygtningene undgår Danmark for at valfarte til Sverige. I 2017 og i 2018 modtog Danmark i alt 7.059 asylansøgere i modsætning til Sverige, som modtog 47.168 plus familiesammenføringer på 16.641 personer.

Denne forskel er alene på grund af Danmarks stramninger på udlændingeområdet med lav integrationsydelse og grænsekontrol. Resultatet af indvandringen i Sverige er en ukontrollabel indvandrerkriminalitet med voldtægter, skuddrab og bombe-sprængning. Med S, SF, De Radikale og Enhedslisten ved roret kan vi se frem til svenske tilstande og urolighederne er for længst startet i Danmark.

Vi har brugt millioner af kroner bare under valgkampen på at beskytte politikere, der bruger deres ytringsfrihed ved at ytre sig om islam. Biler bliver brændt af og politiet får smidt brosten i hovedet. Det er forkasteligt at politiet skal bruge deres ressourcer på at beskytte politikere, fordi uintegrerbare muslimer bruger vold, når nogen taler negativt om islam.

Trods stramninger på udlændingeområdet i Danmark er vi nået langt, men vi er langtfra i mål. Kriminelle udlændinge skal sendes ud af landet, vi skal have et asylstop og udlændinge skal forsørge sig selv. Det har vi i DF desværre ikke haft flertal til trods en borgerlig regering.

Gud bevare Danmark!

Annonce
Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce