Annonce
forside

Debat: Svendborg i vandkanten

Læserbrev: Mandag var der stort borgermøde i Svendborg angående Den Blå Kant. Altså kystlinjen fra Christiansminde og om til den runde lystbådehavn. En kyst/havnelinje med utallige muligheder for at binde vand og by endnu mere sammen.

I de næste halvandet år skal der arbejdes frem mod et vinderprojekt, som skal visualisere, hvad vi borgere i Svendborg kommune i samarbejde med det vindende arkitekt/ingeniørfirma ønsker skal være en del af fremtidens kyst- og havnelinje.

I den workshop jeg deltog i, var der mange gode ideer til, hvordan området skal se ud. Jeg er sikker på, at de andre workshops også havde rigtig mange gode ideer.

Det hele går ud på, at der skal være et samspil, så man kan glædes over havnen og vandet, når man kigger fra bysiden og omvendt, at man glædes over havnen og byen, når man kigger fra vandsiden.

Derfor, kære politikere:

Når nu dette er, hvad der ønskes for området nu, og ikke mindst i 2018, når vinderprojektet skal vælges, må det være på sin plads at erkende, at det projekt, der for nuværende er fremlagt for Ribers grund, end ikke kommer i nærheden af at åbne for udsigt mellem havn og by. Ej heller minder de siloer, man vil bygge, om noget af det, der ligger i området. Ej heller vil et hegn af huse mod Kullinggade give nogen form for åbenhed.

Hvis I virkelig vil Den Blå Kant, så inddrager I hele området dags dato. Det vil være beskæmmende at have givet tilladelse til det nuværende projekt på området, for så kort tid efter at vælge et projekt, som forhåbentlig viser udsyn og åbenhed til glæde for svendborgensere, men så sandelig også for alle de turister, vi gerne vil have til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce