Annonce
Læserbrev

Debat: Svendborg er en uddannelsesby

Læserbrev: I den nuværende regerings og støttepartiernes forståelsespapir fremhæver man blandt andet velfærdsuddannelser i hele Danmark. Svendborg Kommune er udover at være friskoleområde, efterskole-eftertragtet og højskole-populær også uddannelsesby for flere korte og mellemlange videregående uddannelser; for eksempel Social- og Sundhedsskolen, pædagoguddannelsen, søfartsuddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen.

Radikale Venstre betragter regeringens forståelsespapir som et udspil til Svendborg Kommune, og vi er derfor i fuld gang med at gå i dialog og udarbejdelse af samarbejdsflader med vore folketingsmedlemmer og blandt andet uddannelsesinstitutionen UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Mandag kom undervisningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) endda til Svendborg og debatterede uddannelse med Svendborg, og hvordan vi kan få den tomme AMU-bygning i spil, som alle partier på gruppeformandsmødet havde aftalt skulle ske, når ministeren kom på besøg. Det har fra ministerens side ikke været noget ønske om fusion blandt skolerne, derfor er det på tide, at der kommer alternative forslag til, hvad der skal ske med AMU-skolen på Ryttervej; som igennem mange år har belastet erhvervsskolernes økonomi tungt.

Vi arbejder som nævnt på at få læreruddannelsen tilbage til Svendborg Kommune og en outdoorlinje for fysioterapeutstuderende, idrætsstuderende med flere. Vi ser frem til debatten og den konstruktive dialog omkring processen med de forskellige partnere og tænker, at vi her har en fælles opgave for hele Svendborg.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce