Annonce
Nordfyn

Debat: Svaret om blodbøgehæk blæser i vinden

Bent Olsen opfordrer til, at kommunen undgår at ofre blodbøgehæk for at etablere cykelsti i Morud. Privatfoto
Annonce

Debat: The times They are a-changin'. Som Bob Dylan, så rigtigt, udtrykte det tilbage i 1964. Men tiderne, og holdningerne til tidens udfordringer ændrer sig stadig, også i Nordfyns Kommune.
I oktober 2010 svarede daværende formand for Teknik- og Miljøudvalget, Kim Johansen, i et interview til "Nyt fra Nordfyn Erhverv", på et spørgsmål om flere cykelstier i Nordfyns Kommune: "Det koster 1 mio. kr. pr. km. cykelsti, så det kommer der ikke inden for en rimelig tidshorisont. I stedet vælger vi at løse udfordringen ved at lave en sideudvidelse af vejene i stedet. Det er en optimal løsning, for det stiver vejen af, ved at bilerne ikke kører tæt på kanten, og der bliver også plads til cyklisterne. Samtidig snævrer vi kørebanearealet lidt ind, så vejen ikke føles så bred, og derved sænkes bilernes fart automatisk. Altså to fluer med et smæk. Dette er allerede lavet fra Morud til motorvejsafkørslen. Og fra Søndersø til Odense og Morud har vi søgt om hjælp til finansiering gennem forskellige puljer."

I 2020 ser man fra politisk og forvaltnings perspektiv helt anderledes på dette spørgsmål.

Derfor må en gammel hæk ofres, og man må ændre vejføringen på Rugårdsvej for at gøre plads til en cykelsti ved passagen af et hus.

Kunne man ikke have undgået denne dyre løsning, hvis man havde holdt sig til Kim Johansens løsning? Svaret blæser i vinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce