Annonce
forside

Debat: Superjournal ligner en Låsby-Svendsen-handel

Lone van der Ploeg Olufsen skriver om journaliseringen af vores private oplysninger. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Læserbrev: Umiddelbart er der åbenlyse fordele ved at samle og dele danskernes sundhedsoplysninger på tværs af sundhedssystemet. De praktiserende læger ser det som en vej væk fra tavshedspligten hen imod en tvangsregistrering.

I min optik: Hvad hjælper det, at vi får en mulighed for at leve længere, hvis vi mister grebet om vore eget liv, hvor Big Data ser med. I fremtiden overvåges vores helbred 24/7: syge hele tiden, fordi der altid er noget, der kan forbedres og data, der kan malkes.

Hvis politikerne tror, at indsamling af data på sigt vil medføre besparelser, tror jeg, de tager gruelig fejl. At gøre befolkningen til føjelige datakøer, som kan malkes for data, minder mig om en Låsby-Svendsen-handel, hvor man køber katten i sækken - der var ingen motor i bilen, og man kunne jo bare have set efter. Vi forholder os ikke til, hvilke konsekvenser denne tvangsdata-deling-handel har på sigt - alt, alt for travlt med at se på umiddelbare fordele ved at tvangsdele sundhedsoplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce