Annonce
Kerteminde

Debat: Støt nu Jan O.

Læserbrev: Nu får lugten af penge konservative til fadet, inklusiv de forretningsfolk, der indtil nu bare har holdt kæft med speedwaybanens fremtid.

Ikke et ord i de sidste par år har de ytret.

Nu fører man sig frem ved at svine en af "de gamle topkørere" som værende upopulær. Den dummeste kritik der er hørt i den sammenhæng. Jan O. har altid været fair kører og blev faktisk kaldt "gentleman-Jan." Så det er fandeme lavt af en lokal forretningsmand, at han nu fører sig frem på den måde.

Jeg har meget lidt til overs for Kerteminde Kommunes byrådsmedlemmer, men må for en gangs skyld tage hatten af for Hans Luunebjerg for, at han lytter og udtaler sig anstændigt - uden kun at gå efter pengene.

Vi er flere, der støtter Jan O. og hans arbejde for Munkebo Speedways bane. Hans baggrund er fin, stor erfaring med det, og en masse gode kontakter fra sin tid i gamet og ikke bare, som de fusere, der lugter penge og mener, de åbner alle døre. Skal vi gøre noget for sporten og samtidig støtte andre sportsgrene og få engageret de unge, må det være bedst at få Jan O. Petersen til at drive værket. Rart, at Hans Luunbjerg ser lyset denne gang. Vi kan jo håbe, at det forsætter og smitter til gavn for Munkebo og ikke bare Kerteminde.

Det ville klæde de glade givere at støtte Jan O. i stedet for at forsøge at svine ham. Det tror jeg ikke vil lykkes alligevel. Vi er for mange, der har fulgt de store fra dengang til, at det vil kunne lykkes, og det vil sprede en grim lugt om jer i forsøget. En støtte til Jan vil nok give bedre pote end at stoppe de stakkels penge i kommunekassen nu. De er nok fordampet, inden de er nået derhen.

Lad de unge få et forbillede og en god lærer og støt ham og dem. Det vil nok klæde jeres noget lunkne image.

Annonce
Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce