Annonce
Debat

Debat: Kommunen gør forskel på folk i Kappendrup

Lokaldebat: Jeg har boet i Kappendrup i over 70 år og er først nu blevet klar over, at der er stor forskel på, hvor i byen man bor.

Alle i byen har på et eller andet tidspunkt betalt for, at kommunen skal tage sig af vores spildevand, både det snavsede og regnvandet. Det har man nu fra kommunens side besluttet, at det vil man ikke mere for cirka halvdelen af beboerne.

Man er pålagt at skille regnvand fra det øvrige spildevand, og enten beholde regnvandet på egen grund, eller lede det ud til en ny hovedkloak, som kommunen vil etablere en gang i fremtiden, måske næste år. En udgift som beløber sig til mange tusinde kroner for den enkelte ejer.

Annonce

Og hvorfor skal man så det. Det skal man, fordi kommunen ikke kan behandle spildevandet på rensningsanlægget i specielle situationer, og de derfor er nødsaget til at lukke forurenet vand ud i vandløbene.

Jeg forstår ikke, at når kommunen engang har påtaget sig, mod en anseelig betaling, at tage sig af spildevandet, at man så kan sige, at det kan vi ikke mere for nogle af jer, så nu må I selv sørge for at komme af med regnvandet.

Vi har tidligere forsøgt at komme med en indsigelse til teknisk udvalg, men ved en fejl var den sendt til en forkert adresse i kommunen, så den kunne man ikke tage med i beslutningen om at gennemføre dette projekt. Det er nu blevet os pålagt, at hvis vi vil beholde regnvandet på egen grund, skal dette være påbegyndt inden den 1. juni i år. Der er udsendt skemaer, som skal udfyldes med oplysninger, som for de fleste er ting som kommunen har i forvejen, og de øvrige er dem som kloakmestrene skal komme med, når de har påbegyndt arbejdet.

Jeg mener, at dette projekt er så hovedløst, at man må spørge sig selv, det regner vel lige meget på alle ejendomme, så hvorfor skal alle ikke være med til at løse dette problem? Og når problemet er på enkelte rensningsanlæg, hvorfor løser man ikke problemet der. Og skal det gennemføres, hvorfor skal det så hastes sådan igennem, at hverken ejere eller kloakmestre kan nå at følge med?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce