Annonce
forside

Debat: Spild af penge at flytte borgerservice

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Læserbrev: Kære politikere i Svendborg Kommune. Er det rigtigt, at I vil flytte Borgerservice op på biblioteket? Og er det rigtigt, at der skal flyttes andre afdelinger ud fra rådhuset? Når man hører den jammer, som byrådsmedlem Flemming Madsen (S) melder ud i Fyns Amts Avis den 16. november, hvor det igen er de ældre, dem der har tjent samfundet hele deres liv, der skal holde for og straks bliver det politisk og Folketinget, der er de skyldige.

Derfor vil jeg gerne spørge om, hvad det koster at flytte Borgerservice til biblioteket? Der har været meget tale om, at der mangler plads på biblioteket. Vil det sige, at der om få år bliver sagt, at vi kan ikke være her, der er ikke plads nok, vi må bygge et nyt bibliotek.

Spørg dog de borgere, I er tjenere for, om det er en god eller dårlig idé at bruge penge på at flytte til biblioteket, når det ligger det rigtige sted nu.

Er det ikke spild af borgernes penge?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce