Annonce
Læserbrev

Debat: Slots- og Kulturstyrelsen kræver ikke vejen lukket gennem Valdemars Slot

Lokaldebat: Gang på gang forlyder det (senest i Fyns Amts Avis d. 8/1), at Slots- og Kulturstyrelsen sammen med slotsejerens ønsker den offentlige vej gennem Valdemars Slot lukket for al bilkørsel og henstiller til kommunen at sørge for, at det sker. Men nej, sådan forholder det sig ikke! Det er slotsejerens ønske.

I den udtalelse, som slotsejerne henviser til og som sammen med andet projektmateriale var bilag til udvalgsmødet den 5. december, henstiller Kulturstyrelsen alene til, ”at der hurtigst muligt findes en løsning, der kan forhindre, at de fredede bygninger udsættes for yderligere og gentagne skader.”

På slotsejerens ønske om "hel eller delvis lukning af den offentlige vej” henviser styrelsen til, at "dette skal drøftes med den pågældende myndighed på området." Så det er helt klart en fordrejning til ejerens fordel, når det gang på gang hævdes, at styrelsen har henstillet til Svendborg Kommune, at vejen lukkes.

Vores kulturarv skal naturligvis beskyttes bedst muligt mod skader. Men det må være et rimeligt krav til vore politikere, at de ikke lader sig vildlede af slotsejerens ønske og fremstilling af sagen. De skal derimod søge for at løse problemet på en måde, der både kan sikre bygningerne mod påkørsler og fortsat passage for personbiler på den offentlige vej gennem Valdemars Slot.

En sådan løsning vil tjene samfundets og ikke blot i ejernes interesser. Og der er mange andre muligheder end total lukning for al gennemkørsel, som bør afprøves, i stedet for at politikerne griber til den mest radikale løsning, som vil skade for såvel det lokale samfund som områdets turisme.

Annonce
Det er ikke Slots- og Kulturstyrelsen, der ønsker vejen ved Valdemars Slot lukket, påpeger Knud Helles. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce