Annonce
Læserbrev

Debat: Skuffet over avisdækning

Annonce

Lokaldebat: En dejlig lørdag morgen, fuglene synger, solen skinner, og efter en meget tidlig morgentur med hunden kan jeg godt have fornemmelsen af at være eneste overlevende i Svendborg efter en epidemi.

Dagens vigtigste opgave er at holde sig så langt fra andre mennesker som muligt, ingen tur på torvet, ingen besøgstur til mor eller besøg af resten af familien, præcist som i går, i morgen, i overmorgen og måske om et år eller mere.

Os med en tidligere kræftsygdom og blodprop i hjertet holder ekstra lav profil, ingen bliver lukket ind, men med udsigt til et meget sandsynligt besøg af manden med leen, hvis opgave er, via færgemanden, at ekspedere en over floden, så man der på den fjerne bred kan stå i det varme sand og modtage endeløse rækker af sjæle, som forlader den jammerdal, Jorden er blevet. En sådan dag er avisen guld værd, tykkelsen er passende, overskrifterne fine, kaffen klar, og nu går det løs: Avisens største overskrift lyder: ”Mangel på kærlighed i coronaens tid: Mere vold i hjemmene”.

Jeg havde glædet mig til en dybdeborende artikel om et emne, man stort set kun hører om, når politiet 2. juledag har været ude at frelse kvinder og børn fra mænd og fædre. Ellers hører man ikke meget om mishandling i hjemmene. Kvinderne er sandsynligvis flove, børnene er tavse, det er nok ikke et emne, de diskuterer med andre børn eller voksne, men håber nok på at de engang bliver så stærke, at de kan banke det røvhul, som mishandler deres mor.

Jeg blev dybt skuffet, her var ingen dybdeborende artikel, men en leder af Hans-Henrik Dyssel med stor overskriften: ”Kære mænd: Hold op med det”.

Hele lederen, synes jeg, er en hån mod alle landets voldsramte kvinder. Dyssel svinger sig op til lidt bodega filosofi og skriver: ”Så skulle vi ikke som mænd aftale, at det holder vi op med. Øjeblikkeligt”. Skriveriet slutter med mere bodega filosofisk visdom nu på rim: ”Slå dynen, slå græsset, slå det hen eller slå op, hvis det er det, der skal til. Men lad være med at slå”. At mange mænd slår deres kone/samlever er der ingen tvivl om, kvindekrisecentrene bugner og problemet vil vokse. Årsagen til volden er ligegyldig, og om katalysatoren er khat, sprut, eller en fejl i skrumpehovedet er også ligegyldigt, det gør lige ondt.

Skilsmisser og fængselsstraf er måske løsningen, og avisen kunne være de voldsramtes vagthund, dække området massivt og måske være behjælpelig med formidling af juridisk bistand.

John Jensen, Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce