Annonce
Debat

Debat: Skrot det kommunale tilsyn

Bjarne Hilmersson
Annonce

Læserbrev: Overskriften på dette indlæg var også overskriften på dagens leder 29 juli. En leder der rammer spot on med hensyn til politikernes opgaver, hvor lederen skriver, ”De (politikerne) er derimod anbragt på taburetten for at værne om de borgere, der er afhængige af kommunal omsorg..”. I lederen drejer det sig om kommunens tilsyn med kommunens plejehjem, hvor forslaget gives, til at det er staten, der foretager disse.

Problemet er desværre ikke isoleret til kun der. Det kunne også være i kontaktudvalgsmøder, der opstår interesseproblemer, eller hvis der er tale om f.eks. det at genindføre frisklavet mad på plejehjemmene, så de ældre ikke skal leve af opvarmet mad. Hjælp til rengøring osv.

Problemet kan være, at en given politiker er blevet valgt personligt, fordi denne har nogle mærkesager, som vælgerne belønner med et X. Politikeren kan så havne i et udvalg, hvor dennes parti har flertal, og derfor stemmer partipolitisk imod egen overbevisning.


Problemet er, at de valgte politikere, ofte, ikke stemmer efter overbevisning, men efter afstukne linjer lagt af partitoppen. Dette gælder for begge blokke - rød som blå.


Vedr. maden på plejehjemmene er der også politikere, der stemmer imod egen overbevisning, hvilket derfor kan flytte et reelt ønske om frisklavet mad på plejehjemmet. Eller hjælp til de svageste borgere i kommunen, lederen omtaler. Også.

Problemet er, at de valgte politikere, ofte, ikke stemmer efter overbevisning, men efter afstukne linjer lagt af partitoppen. Dette gælder for begge blokke - rød som blå. Problemet udarter sig naturligvis størst, når det er en eller få, der har magten i gruppen med flertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce