Annonce
Debat

Debat: Skipper smed skod i Svendborgsund

Læserbrev: Hvor er jeg dog vred, forarget og godt gammeldags skuffet!

Hvor er det dog skørt at være vidne til at skipper og besætning på en skude, der har overlevet to århundredeskift, skider på havet i den allerværste forstand og smider cigaretskod direkte i baljen fra den gyldne ror-plads. Jeg forarges. Og forundres. Plastik og hav. To uforenelige størrelser i disse oplyste tider. Hvor gik det galt?

Hvad der egentlig var en dejlig tur blev ødelagt af den oplevelse af ligegyldighed. Skam dig, skipper! Og se så at få vendt skod-skuden, så marsvin og andre skønne havdyr i Svendborgsund ikke skal kløjs i dit skide affald!

Det er et budskab, jeg håber når ud til Sejlskibsbroen i Svendborg havn, da det var der min forargelse og vrede blev vakt, men måske det er et budskab, der skal længere ud. Måske det er generel adfærd på havet? Jeg håber jeg tager fejl.

Svar fra Svendborg Event:

Kære Emilia,

Vi er først og fremmest kede af at høre om din dårlige oplevelse på din sejlads med den ellers skønne skonnert, Meta. I samme ombæring vil vi slå helt fast, at affald i havene selvfølgelig ikke er noget, som vi bakker op omkring, og derfor er det godt, at du gør opmærksom på din oplevelse, så vi fremover forhåbentlig kan undgå, at lignende sker.

Vi ved, at skipper og ejer af Meta er ikke-ryger, og derfor kan vi ud fra din beskrivelse konstatere, at du har været ude at sejle med en afløser ved roret. Dette skal ikke være en undskyldning, for det er ikke i orden at bruge havet som askebæger, og afløsere skal naturligvis også respektere, at affald ikke skal i havet. Vi har derfor straks videregivet dit læserbrev til besætningen på Meta. Vi håber, at du og fremtidige gæster ikke vil få samme oplevelse, men i stedet kan nyde den skønne sejltur, som en tur til søs med Meta er.

Med venlig hilsen Anja Mia Haas, eventchef

Annonce
Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce