Annonce
Debat

Debat: Skat tjekker flaskeboner midt i milliardskandale

Skat: I den forgangne uge havde jeg indkaldt skatteministeren til en debat i folketingssalen omkring en ganske besynderlig sag. Historien tager sit udgangspunkt omkring Henning P. som igennem otte år har frasagt sig sociale ydelser som hjemløs, men betalt for sit tildelte værelse ved at indsamle pantflasker på gader og i grøfter og dertil tjent penge, som sælger af Hus Forbi.

Pludselig blev han nærmest kriminaliseret i sin bank, som spurgte til om der var tale om sorte penge, da han ville indsætte 3.000 kroner fra pant på sin konto. Henning P. blev forundret al den stund at han allerede for otte år siden blev meddelt, at det var helt efter bogen at han naturligvis ikke skulle indkomstbeskattes af indsamlet flaske- og dåsepant.

Men en ny henvendelse til skatteministeren kom retur med svar til Henning P. 18 november 2019 og nu meddelte skatteministeren pludseligt, at Skattelovens § 4. stk. 1A medfører, at Henning P. nu skal indkomstbeskattes af sine boner på pant. Det provokerer mig helt vildt at Skat nu skal til at skatteinddrive på flaskeboner, alt imens man oplever udbytteskatskandalen på 13 milliarder kroner, som Skat lystigt har udbetalt fra statskassen til en række kriminelle udlændinge – nærmest uden nogen form for kritisk kontrol og revision! Det skriger jo til himlen at der ikke er indført en bagatelgrænse for noget så miljøkorrekt, som at indsamle flasker og dåser. Der er jo ikke mange i Danmark som gør det så intensivt som Henning.

Men som om det ikke var nok, så meddeler skatteministeren samtidigt at udenlandske EU borgere med ophold i Danmark under seks måneder, ja de må så gerne samle skattefri pant ind i hele kongeriget uden nogen som helst kontrol. Det så vi senest i sommer hvor blandt andet større byfester og store koncerter som Roskilde Festivalen blev overrendt af østeuropæiske pantsamlere, der yderst effektivt samlede meget store beløb ind og efterfølgende tog dem med ud af landet. Derfor er det dybt rystende at skatteministeren nu i folketinget har afvist at gøre mere ved sagen.

Hans-Kristian Skibby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce