Annonce
Debat

Debat: Skøjtebane vil være til gavn for Sydfyn

Niels Christian Nielsen, byrådsmedlem (S) og en af initiativtagerne til en skøjtebane på torvet i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Op til det sidste byrådsmøde inden sommerferien tegnede der sig et billede af, at et stort flertal i byrådet ville støtte en skøjtebane.

Som det er de fleste bekendt, så blev en flertalsbeslutning, at sagen skulle oversendes til politiske forhandlinger primo august måned. Denne beslutning er så siden ændret til, at projekt skøjtebane indgår i de ordinære budgetforhandlinger senere på efteråret.

Det var ikke det udkomme, som vi havde troet og håbet, og det betyder, at Svendborg ikke får en skøjtebane på Torvet til vinterhalvåret 2019 -20.

Arbejdsgruppen har på den baggrund overleveret det udarbejdede materiale til borgmester Bo Hansen (S).

Vi smider dog hverken med is eller skøjter, så derfor mener vi, at projektet kan videreføres efter at følgende forhold er afklaret:

  1. Er der opbakning fra byrådet til medfinansiering og driftstilskud?
  2. Er det muligt at etablere en skøjtebane i fire vintermåneder i samspil med de vilkår øvrige aktører for nuværende har omkring anvendelse af Torvet?
  1. Kan der gives de nødvendige rammevilkår og tilladelser fra Svendborg Kommune til at realisere projektet?

Herefter vil arbejdsgruppen kunne fortsætte sit engagement. Selvsagt ønsker gruppen ikke et projekt der ikke er bred opbakning til, hvorfor de nødvendige tilladelser, aftaler og finansiering er væsentlige elementer, for at arbejdet kan fortsætte.

Vi har hen over sommeren kunnet konstatere, at skøjtebaneprojektet har været omtalt og debatteret i læserbreve og på de sociale medier i sammenhæng med parkeringsdebatten på Torvet og reduceret græsslåning i lokalområderne.

Denne debat har vi ikke ønsket at blande os i, men vi bliver selvfølgelig kede af det, når der skrives og tales nedladende om projektet. Vi synes, det er et godt projekt, der vil styrke Svendborgs kultur- og fritidsliv, gavne detailhandel og sikre en god aktivitet på Torvet, hvor alle vist kan enes om, at der gerne må ske noget i de kolde vintermåneder.

Det er fair, at man er modstander af et projekt, men vi savner, at kritikerne ville fokusere på, hvad de vil gøre for at udvikle Svendborg Kommune, herunder Torvet, så vi kan få endnu flere tilflyttere og skatteborgere til vores dejlige kommune.

Vi har givet vores bud på, hvordan familien Svendborg og øvrige Sydfyn kan få en udendørsoplevelse og -aktivitet, som vi ikke har i forvejen i de kolde vintermåneder.

Vi håber, at der trods spredt kritik vil vise sig en massiv folkelig og politisk opbakning til projektet – til gavn og glæde for de fleste.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce