Annonce
Læserbrev

Klimaforandringer. Flere penge til omstilling

Annonce

Læserdebat: Når byrådet senere på året vedtager den længe ventede politik for grøn omstilling, er der brug for, at vi for alvor går fra snak til handling i Nyborg Kommune.

Ved sidste års budget satte byrådet en pulje på to millioner kroner af til klimaindsatser og grøn omstilling. Men to millioner kroner er en dråbe i havet, hvis vi for alvor vil sætte fart under både klimaindsatser og grøn omstilling.

Og det vil vi i SF. Faktisk mener vi, at det haster med handling.

Det kræver, at byrådet sætter markant flere penge af til klimaindsatser og grøn omstilling. Og så er vi nødt til at øremærke penge til henholdsvis klimaindsatser og grøn omstilling.

Ellers risikerer vi, at relativt omkostningstunge klimasikringsprojekter og klimaindsatser som foreksempel den tiltrængte pumpe på havnen sluger alle pengene i en pulje. Det vil gå ud over andre vigtige indsatser som for eksempel mere skov og bedre biodiversitet, der gavner både klima og bæredygtighed på den lange bane.

I forbindelse med den nye udligningsaftale får Nyborg Kommune et engangsbeløb på 20 millioner kroner i 2021 og 2022.

Det giver os en enestående mulighed for at etablere en pulje til klimaindsatser og grøn omstilling med et indskud på mindst 40 millioner kroner. Det er penge i den størrelsesorden, vi skal være villige til at prioritere, hvis Nyborg Kommune skal understøtte regeringens klimaplan.

Og det mener vi i SF, at vi skal, og helst allerede i næste års budget. Fordi som alle ved: Der er ingen tid at spilde.

SF blæser blæste til kamp for den grønne omstilling i valgkampen 2017 og de holder fokus. På billedet ses Ole Tyrsted Jørgensen, Suzette Frovin og Jørgen Østerby netop fra valgkampen i 2017.Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce