Annonce
Debat

Debat: Se på Ærø - stort er ikke altid det bedste

Annonce

Ærø ligger i top på Fyn, hvad angår antallet af kroner til vejvedligeholdelse. De sidste tre år har Ærø brugt 5.180 kroner per indbygger om året på vedligeholdelse af kommunens bygninger og veje. Det gør Ærø til en af de kommuner landet, der investerer mest i ny asfalt, renovering og nybyggeri!! Og de har tænkt sig at fortsætte, siger borgmester Ole Wej Petersen. Der er 6000 indbyggere på Ærø.

De øvrigt fynske kommuner investerer under landsgennemsnittet i deres veje. Og det kan sandelig både ses og mærkes. Der er al mulig grund til at kippe med flaget for Ærøs tankegang. De investeringer, man foretager, på de større og de mange mindre veje, er i den grad noget, man som udefra kommende, lægger mærke til. I det hele taget er det værd at tage hatten af for den kommunale indsats, der gøres på Ærø.

Jeg har haft fornøjelsen af at opholde mig på Ærø meget det sidste år, og jeg har i den grad glædet mig, ikke alene over vejenes tilstand, men også over velholdte naturområder, et landskab, der breder sig ud for en med markskel og levende hegn, der ikke er sløjfet som mange andre steder i landet. Et formidabelt stisystem, som gør det til en glæde at gå tur eller cykle. Umådelig velholdte kirker. Og så tror jeg aldrig, jeg har set så mange stilladser, som er stillet op eller er klar til at blive stillet op, fordi huse skal renoveres.

I Ærøskøbing i hvis omegn, jeg har færdedes mest , kan man glæde sig over livet på torvet, gå i verdens mindste biograf og se de film, man ikke fik set derhjemme, og så er der Kunsthøjskolen, og der er det utrolig smukt restaurerede Søbygård. Og så udsigten over vandet alle steder fra. Eller sejlturen til og fra. Eller livet på og omkring færgelejerne. Og Riise Sparekasse, som ekspanderer ind på ”fastlandet.” Eller Ærøs Whisky eller Ærøøllen, der sælges overalt udenøs efterhånden. Selvfølelsen fejler ikke noget!

Jeg blev så glad, da jeg læste, at Ærø blev nævnt for sine velholdte veje, for den lille kommune, det lille øsamfund og dens politikere og de mange lokale frivillige, der gør en indsats, som i den grad mærkes i det i det daglige,bør i den grad roses. Øen oser af kultur, som får en til at tænke: Hvor kunne jeg tænke at slå mig ned her.

Bravo! Ærø er et bevis på, at stort ikke altid er det bedste.

Britta Schall Holberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce