Annonce
Debat

Debat: S løber fra grønne løfter i EU

Annonce

Klima: Socialdemokraternes medlem af EU-parlamentet Niels Fuglsang anklagede 5. december Enhedslisten for at svigte klimaet fordi vi stemte imod den nye EU-kommission. Intet kunne være længere fra sandheden. Et gammelt ordsprog siger at angreb er det bedste forsvar. Det virker til at være Fuglsangs taktik i denne sag.

Virkeligheden er nemlig, at Fuglsang og de danske socialdemokrater har stemt for en ny EU-kommission, som i høringsprocessen har afvist at levere den nødvendige grønne omstilling for, at EU kan leve op til Paris-aftalen. Mens Socialdemokraterne i valgkampen lovede at arbejde for, at EU skulle reducere CO2 udslippet med 55 procent i 2030, så har de nu stemt for en ny EU-kommission, som blot vil love en reduktion på 50 procent. Det er ikke alene et svigt over for vælgerne. Det er et svigt af klimaet.

Enhedslisten kan selvfølgelig ikke stemme for en EU-kommission, der ikke vil leve op til Paris-aftalen. Ikke alene fordi det er stik imod, hvad vi lovede i valgkampen, men også fordi en EU-kommission, der er uambitiøs i klimakampen er det sidste vi har brug for i de næste fem år.

Desværre vandt de grønne kræfter ikke afstemningen om den nye EU-kommission, men det betyder ikke, at Enhedslisten stopper kampen. Tværtimod. Sammen med venstrefløjsgruppen har vi fremlagt en progressiv plan for en grøn omstillingsplan for EU, så vi på social retfærdigvis kan komme i mål med 70 procent reduktion af CO2 i 2030. Jeg håber, at Socialdemokraterne vil bakke op.

Nikolaj Villumsen, Enhedslisten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce