Annonce
Kerteminde

Debat: Sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt

Sonja Rasmussen, Dalby. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard

Læserbrev: Hvor er det ærgerligt, at salget af jordarealer ved Dræby er endt som en tab-vind sag.

Lindø har opført sig som enhver anden proaktiv virksomhed, der reserverer plads til fremtidig udvidelse. Der er grønne arbejdspladser i udsigt, og det er godt for både den nationale og globale bæredygtighed.

Det er overraskende, at det kan komme bag på byrådsmedlemmer, at Lindø har brug for mere areal. Det har ikke været hemmeligt. Kommunen har jf. tidligere artikler arbejdet med et rigtig godt miljøforbedrende projekt. Man siger: ”Du skal ikke sælge skindet, før du har skudt bjørnen.”. Det kan her omskrives til: Du kan ikke udvikle et projekt på anden mands jord.

Annonce


Jeg tror og håber, at ledende politikere gør sig umage med at arbejde for en fælles god løsning, omend det er meget sværere nu, hvor jorden er solgt.

Sonja Rasmussen


Da Kerteminde Kommune i 2010'erne opkøbte halvdårlig landbrugsjord til det, der siden skulle blive Sybergland forelå kun målsætning og en tynd overordnet skitse. Jordkøb blev finansieret af midler fra salget af jorden i Sommerbyen, og erhvervelsen gav handlemuligheder. De fleste af de sælgende lodsejerne fik sympati for intentionerne med Sybergland og var glade for at se sig som en slags partnere i projektet.

Sket er sket, men alligevel er det mit håb, at det kan blive en fremtid med flere vindere, hvor Lindø får en del til udvidelse, og hvor naturen omkring Fjorden får et tiltrængt, livgivende løft, og lodsejerne oplever glæden ved at være en vigtig brik i naturforbedring.

Jeg tror og håber, at ledende politikere gør sig umage med at arbejde for en fælles god løsning, omend det er meget sværere nu, hvor jorden er solgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce