Annonce
Debat

Debat: Sådan handler en retsstat ikke!

Valle Hansen er utilfreds med lederen i Fyns Amts Avis søndag. Arkivfoto: Roland Petersen

Læserbrev: I FAA’s søndagsleder 9/5 skrev ansvarshavende redaktør, Peter Orry følgende:

”De skal dømmes til lige præcis den straf, en domstol finder rimelig – gerne flere gange end den norske mor. Og deres børn skal tvangsfjernes” – fremhævet med store typer!

I samme sætning formår du at fremsætte to modsætningsfyldte postulater. Hvis en domstol skal dømme, som den finder det rimeligt, kan den naturligvis ikke på forhånd opfylde dit ønske om en strafudmåling på mindst 10 års fængsel.

Annonce

Du tager udgangspunkt i den norske sag, hvor én af de syriske mødre blev dømt tre og et halvt års fængsel. Hvis man ganger denne straf op flere gange, må det nødvendigvis blive mindst 10 år. Endnu ikke er der bragt klare beviser frem, som skulle begrunde, at disse mødre i Syrien har gjort sig fortjent til din strafudmåling.

Alt for ofte hører vi pøblen – heriblandt politikere - forlange vanvittig høje straffe før domfældelse, når det angår voldtægt, bander, drab og pædofili. Og nu også en ansvarshavende redaktør!

Når en journalist opfordrer til straf i denne størrelsesorden inden domfældelse, hører det primitive folkeslag til, middelaldermetoder eller spaghetti-westerns. Når en ansvarshavende redaktør udtrykker sig på denne måde i en leder, så må det være udtryk for en avisholdning, der ligger langt under tabloidpresse, som BT og Ekstrabladet.

Så lavt troede jeg ikke Fyns Amts Avis kunne synke. Sådan handler en retsstat IKKE!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce