Annonce
forside

Debat: Så er den gal igen

Helle Caspersen skriver om iværksætteri og fremtidsfabrikken. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Læserbrev: Fremtidsfabrikken må igen stå for skud. Denne gang er det Bruno Hansen (SF), der ønsker pengekassen smækket i overfor iværksætterne.

Selvsamme Bruno Hansen, som ingen problemer har med at dele ud af kommunens penge til musikmiljøet, der for få penge kan leje øvelokaler og lave koncerter med kommunalt tilskud. Det har Venstre heller ikke, men hvorfor er det så et problem, når det drejer sig om iværksættere?

Nye initiativer og iværksættere er kilden til fornyelse og vækst på jobmarkedet, og det vil Venstre gerne hjælpe på vej. Selvstændighedskulturen skal fremmes, og det skal gøres via uddannelsessystemet og nye samarbejder på tværs af kommuner og de private erhvervsdrivende, som Fremtidsfabrikken er et godt eksempel på.

Fremtidsfabrikken er nemlig ikke et kontorhus, og mere end et kontorfællesskab.

På Fremtidsfabrikken foregår der mange aktiviteter for iværksættere - og ikke kun for dem, der lejer sig ind i huset. Der er kurser, netværksmøder og hjælp fra etablerede rådgivere, som stiller sig gratis til rådighed for at hjælpe iværksætterne godt i gang. Det har vi i Venstre respekt for og derfor vil vi fortsat gerne støtte op om Fremtidsfabrikken med kommunale kroner.

I andre diskussioner, der gælder frivilligt arbejde, hører vi blandt andet fra Bruno Hansen, at det er vigtigt, at kommunen også støtter og viser sin gode vilje overfor de frivillige tiltag i kommunen - men igen - åbenbart ikke når det gælder iværksættere.

I mange år har vi hørt, at Danmark er blevet et "lønmodtagersamfund", og at iværksætteriet skal stimuleres, så vi kan sikre jobs i Danmark - det gælder jo også i Svendborg, hvor vi stadig bærer præg af, at have været en industriby, og hvor vi endnu ikke har fået de arbejdspladser tilbage, der er outsourcet til udlandet eller centraliseret i større byer i Danmark.

Derfor vælger vi i Venstre også at se Fremtidsfabrikken som en vækstgenerator i forhold til jobskabelse og udvikling af Svendborg. Og tænk på hvad kommunen sparer på jobtilbud og i overførselsudgifter.

Vi har stadig en forventning om, at Fremtidsfabrikken skal hvile i sig selv - det er derfor rigtig svært for Venstre at finde noget negativt at sige om Fremtidsfabrikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce