Annonce
Sydfyn

Debat: Rundkørsler er farlige

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Læserbrev: Jeg synes, det er på tide, at de trafikansvarlige i Svendborg Kommune erkender, at rundkørsler ikke er nogen succes, hvor der både færdes biler, cyklister og fodgængere.

Min mor blev for nylig påkørt af en bil i rundkørslen mellem storcenteret, Lidl og Jysk. Min mor var på cykel, blev påkørt og væltede, men kom dog heldigvis ikke noget til. Til alt held kører hun altid med cykelhjelm.

Den 4. juni var jeg selv ved at blive påkørt af en bilist, som havde overset mig, da jeg kom på scooter. Min bedstemor var for noget tid siden vidne til en lignende ulykke, hvor en cyklist blev påkørt af en bil i selvsamme rundkørsel.

Jeg er ikke bekendt med, hvor mange uheld der har været i den rundkørsel, men det er mit indtryk, at mange er nervøse ved at skulle passere rundkørslen, og jeg tror bare, at det er et spørgsmål om tid, før der sker noget alvorligt på stedet.

Jeg synes, at man skal se at få fjernet rundkørslen, inden der sker flere uheld. I øvrigt synes jeg også, at rundkørslen ved Wandallshaven, rundkørslen ved Circle K på Nyborgvej og rundkørslen ved Femte Maj Plads udgør en stor risiko for de bløde trafikanter.

Nu vi er ved trafikken, vil jeg også lige nævne chikanen ved Femte Maj Plads, for den skaber temmelig meget kaos, og gør det faktisk mere usikkert for skolebørnene. Jeg synes, at en lysregulering på stedet ville være meget bedre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce