Annonce
Debat

Debat: Replik til SF - hykleriet driver tykt af SF i parlamentet

Annonce

Klima: I torsdagens avis angriber SF’s medlem af Europa-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen os socialdemokrater for uansvarlighed, fordi vi stemte imod EU’s budget for 2020.

Peter-Hansen overser eller ignorerer bare, at der snart venter en langt større budgetkamp, nemlig den om EU’s syvårige budgetramme, som skal vedtages næste år. Her står Danmark til at skulle betale 2-5 milliarder ekstra kroner om året, hvis vi socialdemokrater ikke sætter foden ned, når nu Peter-Hansen og hendes partifæller ikke vil det.

Der er nemlig ikke grund til at øge budgettet. Et af EU’s største lande, Storbritannien forlader om lidt EU. Alligevel bliver administrationsudgifterne ved med at stige. Det er ikke seriøst. Der går en lige linje fra 2020-budgettet til det syvårige budget. Vi mener ikke, det skal være dyrere at være med i EU, og det signal sender vi allerede nu.

EU’s indsats på klimaområdet skal i den grad prioriteres højere end i dag. Men pengene kan og skal findes inden for rammen af det ordinære budget. Så kan Danmark og de øvrige medlemslande investere milliarder i den grønne omstilling nationalt, som S og SF for eksempel netop er blevet enige om i den danske finanslov. De penge, som vi én gang har sendt til EU, kan vi ikke investere i klima, bedre psykiatri og minimumsnormeringer i Danmark. Vi skylder at være med til at finde pengene. Det er ansvarlighed.

Samtidig skal vi omlægge de EU-penge, som allerede findes, så EU ikke støtter sort energi og landbrugsstøttesvindel i Ungarn. Kun hvis medlemslandene og EU’s budgetter trækker på samme hammel kan vi gøre os håb om at nå klimamålene i 2030 og bremse klimakrisen. Kira Marie Peter-Hansen angriber os for at være uansvarlige og for at gamble med vores grønne aftryk på 2020-budgettet. Men her bliver hykleriet for tykt.

Hvor var Peter-Hansens påståede ansvarlighed, da den nye EU-Kommission i samme ombæring skulle stemmes igennem, og hun valgte ikke at stemme for? Kommissionens arbejde skal i gang hurtigst muligt, så vi kan begynde at opfylde EU’s klimaambitioner. Derfor stemte vi for, derfor er Kommissionen nu endelig i arbejdstøjet og derfor kan vi nu blandt andet se frem til, at Kommissionen fremlægger sine planer for EU’s grønne omstilling allerede den 11. december.

Havde det været op til Peter-Hansen og resten af SF, kunne vi kigge langt efter den plan indtil næste år.

Christel Schaldemose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce