Annonce
Debat

Debat: Replik til SF - hykleriet driver tykt af SF i parlamentet

Klima: I torsdagens avis angriber SF’s medlem af Europa-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen os socialdemokrater for uansvarlighed, fordi vi stemte imod EU’s budget for 2020.

Peter-Hansen overser eller ignorerer bare, at der snart venter en langt større budgetkamp, nemlig den om EU’s syvårige budgetramme, som skal vedtages næste år. Her står Danmark til at skulle betale 2-5 milliarder ekstra kroner om året, hvis vi socialdemokrater ikke sætter foden ned, når nu Peter-Hansen og hendes partifæller ikke vil det.

Der er nemlig ikke grund til at øge budgettet. Et af EU’s største lande, Storbritannien forlader om lidt EU. Alligevel bliver administrationsudgifterne ved med at stige. Det er ikke seriøst. Der går en lige linje fra 2020-budgettet til det syvårige budget. Vi mener ikke, det skal være dyrere at være med i EU, og det signal sender vi allerede nu.

EU’s indsats på klimaområdet skal i den grad prioriteres højere end i dag. Men pengene kan og skal findes inden for rammen af det ordinære budget. Så kan Danmark og de øvrige medlemslande investere milliarder i den grønne omstilling nationalt, som S og SF for eksempel netop er blevet enige om i den danske finanslov. De penge, som vi én gang har sendt til EU, kan vi ikke investere i klima, bedre psykiatri og minimumsnormeringer i Danmark. Vi skylder at være med til at finde pengene. Det er ansvarlighed.

Samtidig skal vi omlægge de EU-penge, som allerede findes, så EU ikke støtter sort energi og landbrugsstøttesvindel i Ungarn. Kun hvis medlemslandene og EU’s budgetter trækker på samme hammel kan vi gøre os håb om at nå klimamålene i 2030 og bremse klimakrisen. Kira Marie Peter-Hansen angriber os for at være uansvarlige og for at gamble med vores grønne aftryk på 2020-budgettet. Men her bliver hykleriet for tykt.

Hvor var Peter-Hansens påståede ansvarlighed, da den nye EU-Kommission i samme ombæring skulle stemmes igennem, og hun valgte ikke at stemme for? Kommissionens arbejde skal i gang hurtigst muligt, så vi kan begynde at opfylde EU’s klimaambitioner. Derfor stemte vi for, derfor er Kommissionen nu endelig i arbejdstøjet og derfor kan vi nu blandt andet se frem til, at Kommissionen fremlægger sine planer for EU’s grønne omstilling allerede den 11. december.

Havde det været op til Peter-Hansen og resten af SF, kunne vi kigge langt efter den plan indtil næste år.

Annonce
Christel Schaldemose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce