Annonce
Debat

Debat: Regeringens hykleri udstillet for fuld udblæsning

Helt nye standarder for hykleri og magtfuldkommenhed.

Indrømmet, det er hårde ord. Men det er desværre nødvendigt at bruge den retorik, hvis man skal finde en passende beskrivelse af Socialdemokratiets opførsel de seneste dage i sagen om udligningsreformen.

Af en mail, som Jyllands-Posten ved en fejl kom i besiddelse af, fremgår det nemlig, at partiet planlægger et ”angreb” på Venstre i forbindelse med forhandlingerne om den 18,5 milliarder kroner store udligningsreform.

Mailen er tilsyneladende sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling til en række fremtrædende partimedlemmer, ordførere og spindoktorer, og både Finans-, Indenrigs- og Statsministeriet skulle involveres i ”angrebet”.

Måske er den slags bare dagligdag på Christiansborg og en del af det politiske spil. For tidligere har også Venstre vist sig klar til at kæmpe på andet end bare politiske argumenter.

Men hykleriet for den nuværende regering bliver så meget større, når man husker på, at statsminister Mette Frederiksen i sin åbningstale netop opfordrede de folkevalgte til at sætte en fælles ambition om at ”være den bedste udgave af Folketinget i det nye år”. Det er forhåbentlig ikke det, vi ser i disse dage.

Det bliver bestemt ikke bedre af, at Nicolaj Wammen og Astrid Krag, der åbenbart skulle spille centrale roller i krigen, kort inden mailen blev offentliggjort, stillede sig op med ansigterne lagt i de mest engleblide folder og erklærede, at ”nu skal det være slut med politisk fnidder”.

Sagen lægger alen til den politikerlede og den manglende tillid, som de folkevalgte i forvejen kæmper mod. Og for regeringen kan sagen kun betegnes som en gigantisk skandale. Det er i hvert fald fuldt forståeligt, hvis befolkningen kun vil grine hånligt, næste gang statsministeren eller en anden fra Socialdemokratiet ”forsikrer os om”, at regeringen vil gøre noget ved en sag.

For hvem ved, måske findes der også en ”intern mail”, der fortæller, at det med at gøre noget for børnene bare er noget, vi siger, eller at det med at vi vil gøre noget for miljøet slet ikke skal tages så alvorligt. I virkeligheden vil regeringen og dens spindoktorer arbejde i den modsatte regning.

Det er næppe sandsynligt, men mistanken vil være der.

Et lille skridt fremad kunne være at fyre flere af de folk, der formentlig står bag strategien med superspindoktor Martin Rossen i spidsen. For lige nu er det i hvert fald umuligt at se, hvordan tilliden ellers skal kunne genoprettes.

Jan Schouby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce