Annonce
Debat

Debat: Regeringen skaber ubalance i Danmark

Bredbånd: Statsminister Mette Frederiksen og resten socialdemokratiet turnerede i valgkampen rundt med sloganet Et Danmark i balance, men Regeringens finansforslag skaber ikke balance, tvært imod.

Jeg bliver oprigtigt trist, når man ser på Regeringens netop fremlagte finanslovsforslag. Regeringen skævvrider Danmark med store besparelser på Danmarks frie skoler og afskaffelsen af bredbåndspuljen. Dette vil koste både vækst, udvikling og arbejdspladser i landdistrikterne.

Venstre advarede i valgkampen imod, at Socialdemokratiet ville sænke støtten til de frie skoler – og ganske rigtigt; her godt 100 dage efter valget, står de frie skoler til at miste 300 mio. kr. om året. Helt konkret betyder det, at der rundt omkring i det ganske land er op mod 100 friskoler, der risikerer lukning. Dette vil specielt have konsekvens i Landdistrikterne, hvor De frie skoler typiske binder landsbyer sammen. Det frie skolevalg bliver svækket med regeringens finanslovsforslag, da færre penge til de frie skoler alt andet lige må blive dyrere for hver enkelt familie. Dette på trods af, at disse familier også betaler skat, der finansierer almindelige folkeskoler.

Som om det ikke var nok, giver Regeringen samtidig også dødsstødet til den succesfulde bredbåndspulje, der sløjfes allerede 2020. Jeg er stolt over bredbåndspuljen, som jeg var med til at indfører som forsyningsminister i den tidligere regering. Med den har omkring 12.000 huse, virksomheder og sommerhuse rundt om i landet over de sidste tre år fået støtte til at sikre en bedre internetdækning. Bredbåndspuljen er mere end bare hurtigt internet: Initiativet har været med til at understøtte udviklingen og bosætningen i landdistrikter – en udvikling, der får et brat stop.

Regeringens finanslovsforslag er ikke blot skævt, det er også dårligt for sammenhængskræften i vores land. Mette Frederiksen bedriver en heksejagt på de helt almindelige borgere, der har valgt at bo uden for de store byer og skaber derfor et Danmark i ubalance.

Annonce
Lars Christian Lilleholt
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce