Annonce
Sydfyn

Debat: Radikale Venstre ser frem til konstruktive forhandlinger

Hanne Ringgaard Møller (R) ser frem til de kommende budgetforhandlinger. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Den måde, vi nu de næste uger lægger strategien for Svendborg kommunes økonomi, kan få stor betydning for velfærden i Svendborg fremadrettet.

Radikale Venstre arbejder for at Svendborg Kommune skal gå mod at opfylde kravet om bedre normeringer for de, som passer og underviser børnene. I denne beregning skal friskolernes institutioner tænkes ind, som ikke modtager penge fra staten i den nuværende aftale.

Kommunens Klima- og Energipolitik med målsætningen; at kommunen skal omstilles til 100 procent vedvarende energi. Vi arbejder på at få el-busser i byen i fremtiden, flere elbiler og el-cykler til ansatte. Puljen til flere cykelstier skal opprioriteres og udskiftning af gas og oliefyr til varmepumper i kommunens institutioner og private borgere skal hjælpes med støtte for at omskifte til varmepumper og øvrige energitiltag. Indsatsen for at opnå disse mål skal imidlertid afvejes mod de gener, det medfører for borgerne i de berørte områder.

Derudover tænker RV på den ældre generation og personer med livstilssygdomme. Blandt andet vil vi arbejde for et eller to nye varmtvandsbassiner i kommunen. Der skal inden 2025 etableres to varmvandsbassiner i kommunen. Forskningsprojekter som Svendborg-projektet, demensprojektet og projektet "Tilbage i job efter rygsmerter over tid" er væsentlige at prioritere for den enkeltes livskvalitet og mulighed for deltagelse i samfundet. Aktuelt ligger Svendborg Kommune lavt på træningsområdet i forhold til andre kommuner. Desuden prioriterer vi mere fokus på aktiviteter og nærvær for den ældre.

Der skal via den nye sundhedspolitik laves en beskrivelse om én indgang til psykiatrien. Det gælder især i forhold til "De unge bedre psykiatri i samfundet nu". Det er en brændende platform. I 2019 er der lavet ca. 5-6 genoptræningsplaner fra de psykiatriske hospitalsafsnit sammenlignet med et hav af genoptræningsplaner på

Der skal afsættes flere midler til lokalområderne. Der skal fx udvælges to områder, der får et særligt fokus på udvikling og som i tæt samarbejde med det politiske og administrative system får den hjælp der er behov for.

Endelig arbejder vi på at få flere uddannelser til Svendborg, fx en lærer uddannelse, flere linjer på pædagog og sygeplejerskeuddannelsen og en outdoor linje, som indbefatter undervisning i udeliv. Vi ser frem til konstruktive forhandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce