Annonce
Nordfyn

Debat: Råd til velfærd - nu også på Nordfyn

Lokaldebat: Regeringen, folketingets partier og KL drøfter intenst regeringens udspil til den kommunale udligningsreform. Forhåbentligt fordeles økonomien mere ligeligt, så vi oplever et mere ensartet servicetilbud i hele landet.

Vi ved jo endnu ikke, hvordan reformen kommer til at lande, men det er blevet meget synligt, at Nordfyns kommune er én af de kommuner, der har behov for et stort tilskud, hvis kommunen skal kunne tilbyde samme service til de nordfynske borgere, som der i dag tilbydes især borgere i byerne i det østlige Danmark.

Vi ved det godt - for det kan jo mærkes i dagligdagen.

Når antallet af sager med anbringelser af børn for eksempel eksploderer, så er det bare et eksempel på, at der ikke i tilstrækkelig grad har været fokus på tidlig, forebyggende indsats.

Antallet af ældre vokser støt og sikkert. I vores kommune har vores ældre haft et langt og aktivt arbejdsliv - de fleste i job, der er hårde ved kroppen. Og derfor er vores ældre mere syge og nedslidte, end hvad der er tilfældet i flere andre kommuner. Vi skal derfor dels have indsatser, der forebygger og stabiliserer de ældres helbred, så de kan leve endnu længere end nu, og samtidigt sikre, at der er de medarbejdere og den tid, der er nødvendig.

Regeringen lægger op til en kommunal udligningsreform, der skal sikre mere velfærd til os på Nordfyn, for vi har simpelthen ikke samme muligheder som i mange andre dele af landet.

Men kommunen får også mulighed for at lette skatten for udligningsmidlerne. Vi i Socialdemokratiet er ikke imod skattelettelser, når tiden er til det. Men det vil desværre tage mange år at få vores serviceniveau op på det ønskelige niveau.

Vi vil derfor holde skarpt øje med, hvad flertallet i kommunalbestyrelsen beslutter sig for. Vi mener ikke, at det er tid til skattelettelser nu - men mere velfærd, ja tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce