Annonce
Sydfyn

Debat: Politisk makværk når det er værst

Annonce

Læserbrev: Som det fremgår af artiklen i Fyns Amts Avis er det kommende princip for billettering på færgerne til og fra Ærø nu endeligt fastlagt. Og det er vist en overdrivelse at påstå, at det er specielt genialt. Tværtimod!

Jeg ved godt, at det bygger på et Konservativt sidste-minuts forslag i kommunalbestyrelsen, fremlagt af Mads Boeberg. Et forslag, som blev vedtaget med et snævert flertal, men selv rækken af de mindst begavede af kredsen bag flertallet må vist i dag kunne indse, at dette ikke var tilstrækkeligt gennemtænkt.

Der lå et fuldt færdigt forslag fra kommunaldirektør og trafikdirektør, som indebar udelukkende salg af enkeltbilletter i begge rederier. Denne løsning ville administrativt være uden problemer for rederierne at håndtere og nu kommer det: for dem det hele drejer sig om, hvis nogen i skyndingen skulle have glemt det, altså for brugerne af færgerne, var princippet med enkeltbillettering ganske enkelt den smarteste løsning i den givne situation. Alle kunne vælge den rute, der passede bedst ind i rejsemønstret, der kunne rejses i grupper den ene vej og som enkeltpersoner den anden vej, ingen skulle gemme billetter i måske månedsvis til senere brug o.s.v. o.s.v.

Og med rabat ved booking på nettet var der rigeligt med tilskyndelse til at komme videre hen imod, at så mange som muligt skulle være billetteret før ombordstigning på færgen.

Det der nu bliver gennemført, vil med rimelig sandsynlighed medføre unødvendigt bøvl for færgepersonalet, administrativt kaos og fejlmuligheder, og ikke mindst helt utilstedelige og unødvendige ulemper for de rejsende. Politikerne med ansvar for forslaget, kan ganske enkelt ikke være forslaget bekendt og burde hurtigst muligt komme til fornuft!

Billetsamarbejdet mellem Ærøfærgerne og Ærøexpressen bliver besværligt, mener Tage Kristiansen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hall of Fame

Portrætserie: De største danske sportsnavne - fra Ragnhild Hveger til Michael Laudrup

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce