Annonce
Debat

Debat: Politimassakre på Fyn

Kit Claudi Grøn- Iversen - politidirektør i Odense. Foto: Nils Svalebøg

Med sin beslutning om at centrere alt politi på Fyn i Svendborg og Odense, så betjeningen af resten af Fyn og omliggende øer fremover skal udgå herfra, har politidirektør Kit Claudi Grøn-lversen i den grad overhørt både medarbejdere, politikere og borgere.

Jeg har endnu til gode at se eller høre nogen, som synes, det er en god idé. For at leve i en tryg hverdag er det vigtigt, at man som borger ved, at politiet er til stede, hvis og når der sker vold, indbrud eller andre ting, som kræver politiets indsats, og så er det ikke betryggende at vide, at politiet i bedste fald altid er en halv time væk.

I kystbyerne Assens, Bogense, Middelfart, Nyborg, Kerteminde og Faaborg vil det i bedste fald vare 30 minutter fra et opkald, til politiet er fremme. Ligeså er det i de fleste tilfælde betjente, som ikke har lokal kendskab, hverken geografisk eller til eventuelle kriminelle.

Alt det lokalkendskab, som gennem mange år er opbygget på lokalstationerne, går i løbet af meget kort tid tabt, og det vil alt andet lige gøre opklaringen af forbrydelser sværere.

Siden forslaget om omstruktureringen kom frem, har aviser og medier været fyldt med udtalelser fra betjente, som netop har gjort opmærksom herpå.

Politidirektøren har hele tiden afvist al kritik, og blandt andet henvist til, at der bliver etableret politibutikker. Det må blive årets ord i ordbogen, og lad os så håbe, at det forsvinder lige så hurtigt, som det er blevet opfundet.

Avisens leder fredag 7. oktober kritiserer politiforbundet for ikke at ville samarbejde. Den gamle historie om hønen og ægget er vel her meget aktuel, og på Fynske Medier har man også lige lavet omstrukturering, hvor en rigtig klog ledelse har understreget, hvor vigtig lokalredaktionerne er for aviserne.

Havde man valgt at samle alle medarbejdere i Svendborg og Odense, vil jeg godt æde min gamle hat på, at den protest, som de fynske betjente har udvist, ville blegne i forhold.

Vis rettidig omhu som en afdød leder af Danmarks største virksomhed altid sagde og lav i samarbejde med betjente og medarbejdere en struktur, som vi alle kan være trygge ved, både borgere, politikere og betjente, og gør det hurtigst muligt inden der sker mere skade end højst nødvendigt.

Af Peter Jensen

Vestergade 15, Faaborg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce