Annonce
Debat

Debat: Plejefamilier bør have større opmærksomhed

Læserbrev: I Svendborg Kommune har vi cirka 115 børn og unge anbragt i plejefamilie. Sårbare børn og unge, hvis biologiske forældre af forskellige årsager ikke selv er i stand til at varetage den primære omsorg. Kommunens plejefamilier løfter en vigtig opgave, og med opgaven følger et stort ansvar for det anbragte barns udvikling og fremtid. Trivsel hos barnet og plejefamilien er af afgørende betydning for kvaliteten i anbringelsen og på den lange bane en menneskelig og samfundsøkonomisk gevinst.

I dette perspektiv og på baggrund af ønske fra plejefamilierne har Venstre i Børne- og Ungeudvalget foreslået at indføre årlige trivselsmålinger samt etablering af et fast dialogforum, hvor der for at styrke samarbejdet kan skabes hyppigere kontakt mellem ledelsen af Familieafdelingen og plejefamilierne. Et forum, hvor plejefamilierne minimum to gange årligt kollektivt kan ytre sig om alt fra udveksling af erfaringer og viden til personale- og kontraktrelaterede forhold. Forslag, som ikke koster ret meget, men som vil kunne gøre en stor forskel.

Jeg er naturligvis bekendt med, at der allerede i dag sker supervision, og at der afholdes netværksmøder, men et fælles kollektivt talerør for plejefamilierne findes ikke for nuværende, hvor plejefamilierne i lighed med andre faggrupper har muligheden for at drøfte personalepolitiske forhold. Jeg synes, det er et rimeligt ønske fra en så stor gruppe, men som grundet manglende politisk opbakning ikke kan indfri for Svendborg Kommunes plejefamilier. I det hele taget bør vi på børne- og ungeområdet samarbejde og vidensdele mere med de private aktører. Vi kan lære meget af hinanden.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce