Annonce
Debat

Debat: Plads til cyklister, Kjærsig

Annonce

Læserbrev: Sognepræst Anders Kjærsig kalder sig også debattør. Tidligere har Guds repræsentant på jorden blandet andet harceleret over et verdensmesterskab i multisport i sommeren 2018, der generede pastoren, da han boede i centrum af Odense. Nu er den arme mand flyttet til Sydfyn, hvor han - uha, uha - nu generes af ”farveklædte amatørcyklister” og ”det patetiske syn af mærkværdige grupper af plus-50 mænd, der gasblå i hovedet og med kronisk astma okser af sted i stramt korset” (30.6.).

Ifølge den sydfynske svovlprædikant er det tilsyneladende usundt at cykle på racercykel eller mountainbike, når man er lidt oppe årene og har erhvervet sig visse delvist aldersbetingede skavanker. Ikke nok med det: Vi aktive cykelryttere ”lever skumle liv i en garage over vinteren, mens vi forbereder angrebet på den danske trafikkultur”. Vi finder ”identitet i et konstrueret fællesskab”. Hold da kæft en svada, som pastoren med eksegetisk akkuratesse får fyret af.

Man kunne ønske sig, at Anders Kjærsig havde læst sundhedsstyrelsens råd om motion lige så godt, som han har læst Det Nye Testamente og Luthers Katekismus. For så ville han have erfaret, at det er lige så sikkert som amen i kirken, at motion på cykel er en særdeles sund aktivitet. Ikke mindst, når dåbsattesten er lidt gul i kanten, og man er blevet tyndhåret. At balance, styrke og kondition bliver holdt i live. At naturglæden, den friske luft og drømmen om lidt frihed holdes intakt. At suse af sted i et felt er en (næsten) religiøs følelse.

Når det er sagt, skal jeg da gerne komme med en indrømmelse eller to. Nogle af os kører ikke lige pænt. Vi tager ikke altid færdselsloven 100 procent alvorligt. Men i alle klubber og foreninger er der regler og et kodeks, som skal overholdes, når turen går ud over stepperne. Personligt forsøger jeg at køre pænt og efter færdselsreglerne hele året. På mountainbiken i skoven lægger jeg mine ture tidligt på dagen, når der er færrest gående på stierne.

Generelt synes jeg faktisk, vi er mange friske motionister, som tager hensyn til andre. Vi er jo de svage, når vi bliver ramt af en bil. Samtidig vil jeg også fremhæve de mange bilister, som viser respekt ved kryds og vanskelige passager. De får en high-five hver gang. Men den bilist, der sprøjter med sprinklervæske under en overhaling eller ”liiige” skal se, om han (det er altid en han) kan nå at køre ud fra en sidevej, har jeg ikke så meget respekt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce