Annonce
forside

Debat: Pensioneret overlæge: Grum læsning om lægernes forhold

Frits Schjøtt skriver om lægernes arbejdsforhold.

Læserbrev: Fyns Amts Avis lørdag den 14. oktober er grum læsning for en pensioneret læge.

En af hovedhistorierne handler om et sygehus, hvor medarbejderne efter sigende skal være blevet frarådet af læse sygejournaler, således at en samvittighedsfuld reservelæge, der ordinerede kontrol af en patients blodsukker senere - med systemets fulde opbakning - kunne dømmes for uforsvarlig handlen i en sag om en patient, der døde, fordi han ikke fik kontrolleret sit blodsukker. Men skidt, personalet havde jo ikke set det alligevel, selvom det var blevet skrevet ind i journalen.

En anden historie handler om den samvittighedsfulde og lægeløfte-tro forhenværende. overlæge Svend Lings, der adlyder de etiske bud i lægegerningens grundlov og hjælper uhelbredeligt syge patienter, der ikke ønsker at fortsætte et liv med lidelser, til at afslutte den plagsomme vandring ad Via Dolorosa med lovlige midler - men altså ifølge systemets visdom på ulovlig vis, netop ved at yde denne hjælp.

Han risikerer bål og brand fra samme system, hvis han ikke bøjer nakken og retter ind.

Det gør ondt at tænke tilbage på "de gode gamle dage", hvor man som læge stod til ansvar for lægeløftet og sin samvittighed og kunne regne med opbakning fra sine chefer - og selv, senere, som chef kunne yde støtte til de unge under oplæring.

Godt, at man er kommet ud af systemet nu - skidt for dem, der må kæmpe med det fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce