Annonce
Læserbrev

Debat: Pas godt på Frederiksøens sjæl

Annonce

Læserbrev: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, mange har allerede ytret sig. Men alligevel:

Tre overskrifter i de sidste ugers aviser skurer til hinanden - Sydfyn for klimaet, borgmesterens skåltale til Svendborgs maritime DNA og placeringen af Baggårdteatret.

De senere år har jeg glædet mig over synet af bygningslinjen med Kammerateriet, de karakteristiske rundbuehaller, lystbådmuséets flotte facade med båden og videre hen til hjørnet af øen. Bygningerne klæder hinanden og er tro mod det gamle værft.

Uden at forklejne teatrets kapacitet, så er det, så vidt jeg ved, om aftenen, det trækker folk til huse. Lystbådmuseet er åbent for sejlende og andre turister i dagslys. Lejemålet har ikke været langt nok til, at der kunne søges fondsmidler til museumsformidling.

Er det fair, med 6000-7000 besøgende, ikke at give muséets frivillige hænder en længere chance? Er det klimavenligt at ville rive en fungerende bygning ned? Er det skatteyderne, der skal medfinansiere nedrivning og nybygning? Er det tro mod det maritime DNA, at forvise en maritim attraktion fra havnen? Og er det klogt kulturarvmæssigt at ændre den ikoniske byggelinje?

Det rå industrielle udtryk mister noget af sin attraktion og værdi, for hvert indhug man gør i bygningsmassen, og til sidst er det maritime kun det stille vand i havnen, som ejerlejligheder, restaurant og kulturlivets gæster sidder og kigger ud på. Den fejl er gjort i mange havnebyer rundt omkring.

Gode forslag om genbrug af andre bygninger har været i spil. Havnens og hænders arbejde har skabt den sjæl, der findes på Frederiksøen. Pas godt på den.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce