Annonce
Sydfyn

Debat om udrejsecenter: Skandaløse påfund fra borgmester

Eva Terndrup. Privatfoto

Mandag d 9. december var vi til kommunalbestyrelses-møde på rådhuset i Rudkøbing. Det brandvarme punkt var nr. 185 på dagens dagsorden. Placering af udrejsecenter. Læg venligst mærke til ordlyden!

Borgmesteren er varm fortaler for at flytte Udrejsecenter Sjælsmark her til Sydlangeland. Han og hans tro væbnere fremhævede hele tiden børnene. De talte indirekte om integration af de omtalte børn. Institutioner, skoler, normalt liv mm. En af hans egne, Erik Jørgensen, formastede sig til at mene noget andet end borgmesteren.

Vedkommende syntes, og ganske korrekt, at det krævede konsensus for at søge om udrejsecentret. Ellers virker Langelands tilbud useriøst, og det har han da ret i. Erik Jørgensen ville hellere have familierne indkvarteret i boliger rundt om på øen. Da borgmesteren indså risikoen for et nederlag eller bare et knebent flertal, lavede han den famøse fejl at ændre i ordlyden på punktet til afstemningen.

Han ville stemme om at få familier og børn til Langeland og ikke et udrejsecenter. Ramaskrig fra de seks borgerlige. Tonni Hansen, der prøvede op til flere gange, mener åbenbart, at borgmesterkæden giver carte blanche til den slags skandaløse påfund for at sikre flertallet. Da borgmesteren ikke kunne få sin vilje, fordi de borgerlige helt korrekt gjorde opmærksom på urent trav, trak han punktet tilbage og udsatte det til næste møde.

Så venter vi med tilbageholdt åndedræt på punktets ordlyd næste gang. Hvis det er sådan, man fører human politik, så er jeg helst foruden.

Fredag formiddag blev jeg gjort opmærksom på, at ovenstående først kommer i avisen søndag den 15. december, altså i dag. Jeg vil derfor lige tilføje en kommentar: Tillykke til Langeland! Vi slap med skrækken. Udrejsecentret bliver placeret i Avnstrup ved Lejre på Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce