Annonce
Sydfyn

Debat om udrejsecenter: Skandaløse påfund fra borgmester

Eva Terndrup. Privatfoto
Annonce

Mandag d 9. december var vi til kommunalbestyrelses-møde på rådhuset i Rudkøbing. Det brandvarme punkt var nr. 185 på dagens dagsorden. Placering af udrejsecenter. Læg venligst mærke til ordlyden!

Borgmesteren er varm fortaler for at flytte Udrejsecenter Sjælsmark her til Sydlangeland. Han og hans tro væbnere fremhævede hele tiden børnene. De talte indirekte om integration af de omtalte børn. Institutioner, skoler, normalt liv mm. En af hans egne, Erik Jørgensen, formastede sig til at mene noget andet end borgmesteren.

Vedkommende syntes, og ganske korrekt, at det krævede konsensus for at søge om udrejsecentret. Ellers virker Langelands tilbud useriøst, og det har han da ret i. Erik Jørgensen ville hellere have familierne indkvarteret i boliger rundt om på øen. Da borgmesteren indså risikoen for et nederlag eller bare et knebent flertal, lavede han den famøse fejl at ændre i ordlyden på punktet til afstemningen.

Han ville stemme om at få familier og børn til Langeland og ikke et udrejsecenter. Ramaskrig fra de seks borgerlige. Tonni Hansen, der prøvede op til flere gange, mener åbenbart, at borgmesterkæden giver carte blanche til den slags skandaløse påfund for at sikre flertallet. Da borgmesteren ikke kunne få sin vilje, fordi de borgerlige helt korrekt gjorde opmærksom på urent trav, trak han punktet tilbage og udsatte det til næste møde.

Så venter vi med tilbageholdt åndedræt på punktets ordlyd næste gang. Hvis det er sådan, man fører human politik, så er jeg helst foruden.

Fredag formiddag blev jeg gjort opmærksom på, at ovenstående først kommer i avisen søndag den 15. december, altså i dag. Jeg vil derfor lige tilføje en kommentar: Tillykke til Langeland! Vi slap med skrækken. Udrejsecentret bliver placeret i Avnstrup ved Lejre på Sjælland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce