Annonce
Assens

Debat om sprøjtegift: Det er ikke nok at være pyntegrønne

Poul Erik Kristiansen er formand for SF i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Ved en rundringning til landets kommuner i september 2020 foretaget af Danmarks Naturfredningsforening omkring brug af sprøjtegift på kommunale arealer blev resultatet, at Assens Kommune ligger i top tre på Fyn, når det handler om brug af sprøjtegift.

Der blev i rundringningen spurgt ind til, om man bruger sprøjtegift, ingen brug af sprøjtegift, kun brug mod invasive arter eller brug mod invasive arter og brug til andre formål.

Seks ud af 10 danske kommuner bruger stadig sprøjtegift, og man må med rette stille spørgsmålet, hvordan klarer de fire sprøjtefrie kommuner det?


Hvis man vil være grønne, som de fleste siger, de vil, så er det ikke nok bare at være pyntegrønne.

Poul Erik Kristiansen


Er det bare idéen om, at hvis man bare går over i det fjerneste hjørne af svømmehallen, så betyder det ikke så meget, om man tisser en lille tår?

Skal man tillade en lille tår hist og pist, eller skal man stoppe brugen af sprøjtegift på de kommunale arealer helt? Jeg mener det sidste.

Hvis man vil være grønne, som de fleste siger, de vil, så er det ikke nok bare at være pyntegrønne.

Det er både flot og smukt, når der anlægges grønne blomsterbælter til gavn for biodiversiteten langs byernes indfaldsveje, men det er ikke godt, når der på cykelstien eller arealer lige bagved bruges sprøjtegift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce