Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat om genbrug: Hvorfor ødelægge en affaldsordning, der fungerer?

Lokaldebat: Vi har en god ordning med genbrug og losselads i Faaborg, men nu skal det også ændres ved en ny ordning med to spande og fire rum, fordi man skal samle madaffald sammen.

Ved den nye ordning må man godt blande papir og pap sammen, man må blande dåser og glas sammen. Det er i dag i hver sin pose.

Har man hård og blød plastic og batterier, så skal man fremover køre på lossepladsen.

Sikken trafik, der bliver, og tænk på alt det CO2, som kommer fra bilerne.

Men hvad med dem, der ikke har bil?

Det kaldes miljøforbedringer, men der kommer sikkert mere plastic i naturen på den måde, og der kommer flere biler til lossepladsen med affald og mere CO2, men en ting er sikkert: Det kræver lidt flere penge op af borgernes lommer.

Hvad tænker kommunen på?

vi har en god ordning med affaldssortering og afhentning. Skal den nu også ødelægges?

Sporene skræmmer: Flytning af turistkontoret til Torvet med kørsel forbudt i gågaderne i sommerperioden, hvor der normalt er mange turister. Det er svært at finde turistkontoret.

Busterminalens flytning fra banegården med gode forhold for ventende buspassagerer til et forblæst og til tider vådt område.

Nye bump ved diverse rundkørsler i kommunen, som er ændret meget i tiden løb og nu også med bump, når man forlader en rundkørsel for ikke at køre for stærkt. Det er hårdt ved bilerne at passere alle de bump.

Det har kostet mange penge, og det kommer til at koste flere penge, men vent så til Slagterigrunden og dens udgifter.

Måske skulle kommunen se på bestående forhold og prøve at forbedre dem i stedet for at forringe dem eller flytte dem. Vi har en god losseplads, god plads til grønt affald og en god indsamlingsordning med sorteret genbrug i plasticsække.

Annonce
Kaj Helge.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce