Annonce
Sydfyn

Debat om Fynbus: Ældrediskriminationen breder sig

En læser fortalte for nylig til Fyns Amts Avis, hvordan Fynbus ikke tog i mod kontanter, og dermed blev efterladt ved kantstenen. Det har fået flere borgere til tasterne. Her er det Annie Chang, der har skrevet læserbrev. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Tiden er inde for alle ældre i Svendborg til at gøre oprør mod den omsiggribende ældrediskrimination, som er blevet værre under corona-krisen. For at kunne køre med bussen i Svendborg er en ældre person, som ikke ejer en smartphone, nødt til at tage til Odense for at erhverve et rejsekort. Det er dyrt og besværligt.

Den ældre er måske dårligt gående eller har andre svagheder, som gør en sådan tur næsten uoverkommelig. Det er uacceptabelt.

Chauffører ansat i Fynbus siger, at man gerne må køre med i bussen uden billet, men hvis kontrollen kommer, skal man betale 2.700 kr i bøde. Det giver ingen mening. Bondefangeri vil jeg kalde det, da bødestørrelsen ikke svarer til “forbrydelsen”.

Hvis Fynbus vil fastholde, at man ikke må betale med kontanter i busserne, er den eneste acceptable løsning at gøre det gratis for pensionister at køre med bussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Sidste punktum i kemisag fra Seden: Ny ejer har fået fjernet farlige kemikalier

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce