Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat om fritidscentrets konkurs: Manglende indsigt, René Jørgensen

Lokaldebat: Først tak til Anstina Krogh (S) for svaret omkring udregning af det tilbudte tilskud på 600.000 kroner. Desværre var det, som jeg frygtede, nemlig at der overhovedet ikke var taget højde for den store aktivitetsstigning, der har fundet sted i 2018 og 2019 i fritidscenteret, blandt andet med en stigning på omkring 40 procent i kommunens største forening Ringe Svømmeklub. Det medfører selvfølgelig kraftig stigende energiudgifter, vandafledningsafgifter, lønninger til livreddere m.v., når op mod 600.000 personer besøger fritidscenteret på et år. Det ville have være rart, såfremt man i stedet havde forholdt sig til aktivitetsniveauet, og ikke til en ligelig fordelingsprocent.

Samtidig lige en kommentar til René Jørgensens læserbrev, som desværre udstiller manglende indsigt.

Midtfyns Fritidscenter har ikke leget ejendomsinvestor. Det er udelukkende to lokale investorer, der har opført feriebyen på en grund, som de har lejet af Midtfyns Fritidscenter. Grunden købte fritidscenteret i 2013, efter at en fremsynet kommunalbestyrelse gav et lån på 2.400.000 kroner, så det var muligt at opføre ferieboliger i tilknytning til fritidscenteret, og feriebyen betaler så en årlig leje for grunden til fritidscenteret. Selve den daglige drift af feriebyen foregår i selskabet Midtfyns Ferieby ApS.

Med hensyn til beløbene til uddannelse og inventar på hver cirka 100.000 kroner er det direkte uforsvarligt ikke at afsætte disse beløb i budgetterne, da der for så vidt inventaret er et stort slid med de mange besøgende, og der vil altid være kursusudgifter med et center i denne størrelse (livredder, køkken, kemikalibehandling m.v.).

For så vidt angår kassekreditten, er dine bemærkninger helt ude af trit med virkeligheden. Vores bankforbindelse Nordea var meget langmodige, men krævede selvfølgelig, at der var en aftale med kommunen, for at de ville genetablere kreditten. Denne aftale kom aldrig, og dermed handlede banken forsvarligt.

Det sidste afsnit i dit læserbrev vælger jeg ikke at kommentere, men blot sige, at det siger mere om dig, end om den tidligere bestyrelse.

Hermed god sommer til alle, med håbet om, at der kommer en hurtig løsning til glæde for de mange brugere og det fantastiske personale, der er på Midtfyns Fritidscenter.

Annonce
Bo Andersen sad i spidsen for bestyrelsen i Midtfyns Fritidscenter, som nu er gået konkurs. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

En dag med det gode liv

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce