Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat om fritidscentret: Kom ud af busken, Anne Møllegaard og Anstina Krogh

Lokaldebat: Først en stor tak til de otte kommunalbestyrelsesmedlemmer, der bakkende op omkring Midtfyns Fritidscenters ansøgning. Jeg er overbevist om, at rigtig mange vil huske jer senere.

Jeg har med stor interesse læst, hvad den nyvalgte socialdemokratiske gruppeformand Anstina Krogh udtaler til Fyens Stiftstidende lørdag den 6. juli, nemlig at tilskuddet på de kr. 600.000,- som et flertal i kommunalbestyrelsen vedtog, var samme procentuelle tal, som der var tildelt Forum Faaborg. Vi er rigtig mange, der gerne vil se den udregning, og jeg beder dig hermed fremlægge denne udregning for offentligheden.

Der har været mange udtalelser omkring, hvornår forhandlingerne omkring fritidscentrets økonomi startede. Underforstået, var det først nu gået op for bestyrelsen, at økonomien var presset. Blandt andet er borgmester Hans Stavnsager citeret for, at man de sidste par måneder har forhandlet. Jeg kan oplyse, at det første møde omkring de famøse byggeprojekter startede den 4. maj 2018, hvor undertegnede og vores centerdirektør mødtes med to embedsmænd fra kommunen, hvor vi redegjorde for, hvad vi mente, de manglende opfølgninger på byggesagerne havde kostet Midtfyns Fritidscenter, og at det kunne få store konsekvenser, såfremt vi kom til at mangle disse beløb.

Vi har i bestyrelsen savnet, at der havde været en tættere dialog med politikerne omkring situationen, og jeg finder det faktisk beskæmmende, at vi fra 4. maj 2018 og indtil vi indgav konkursbegæring fredag den 28. juni 2019, ikke har set skyggen af formanden for dette politiske område, Anne Mølgaard Mortensen (DF) til et eneste møde/forhandling.. Det har været overladt til direktionen og andre embedsmænd at føre disse forhandlinger. Så Anne, kom ud af busken nu, og lad den undrende omverden høre, hvad du som formand mener, og fortæl, hvor du har været i denne sag.

Annonce
Bo Andersen vil have politikerne ud af busken. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce