Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat om fritidscentret: Bo Andersen, kig indad, så finder du svaret

Lokaldebat: Den nu tidligere formand for Midtfyns Fritidscenter og tidligere borgmester prøver nu at flytte fokus fra hvem, der har det egentlige ansvar for centerets konkurs, ved at efterlyse formanden for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og hendes manglende tilstedeværelse i de forhandlinger, der har været op til konkursen.

Dette virker usmageligt for mig, efter man har været med til at køre et center med underskud i flere år, fordi man bl.a. skulle lege ejendomsinvester, og her tænker jeg på feriebyen.

Det er nok her, vi skal finde en af grundene til, at visse politikere stemte for at smide 2,5 millioner kroner, som slet, slet ikke ville være nok til at redde centerets fremtid, ud i toilettet, for det er, hvad der ville have været sket, skulle vi havde fulgt mindretallet.

Vi i kommunalbestyrelsen var enige om, at den dialog, der skulle tages med centeret, var en opgave for vores embedsmænd.

Kommunalbestyrelsen havde stillet nogle betingelser for at støtte med 2,5 mio kroner. Vi ville se en turn-around, og det vil sige et budget i balance. Vi får så et budget tilbage, som er i minus, og hvor man har sat ca. 100.000 kr. af til kursus og uddannelse samt over ca. 100.000 kr. til inventar. Så har man i min verden ikke forstået alvoren af situationen. Det er også et spørgsmål om tillid, og jeg havde personlig ikke tillid til den siddende bestyrelse, efter dens mangel på rettidig omhu.

Det vigtigste er, at der også i fremtiden vil være et fritidscenter i Ringe. Det er jeg helt sikker på, at der også vil være.

Bo Andersen har, også efter konkursen blev en realitet, været citeret for at sige, at deres kassekredit på 700.000 kr. var blevet opsagt. Det er en alternativ sandhed, for sandheden er, at de fik opsagt deres ”midlertidige” kassekredit. Så det kan vel ikke komme bag på Bo Andersen, som er tidligere bankmand, eller hans bestyrelse, at den ville eller skulle genforhandles, hvilket de har haft rigelig tid til at gøre.

Min personlige holdning er, at Bo Andersen og bestyrelsen har set kommunekassen som et sted, hvor de bare kunne gå hen og hente penge, når de var i nød. Nu har vi sagt, at nok er nok, og det er kommet godt og grundigt bag på Bo Andersen og bestyrelsen. De skal ikke blive ved med at bruge skatteborgernes penge uansvarligt.

Annonce
René Jørgensen fra Dansk Folkeparti mener, Bo Andersen skal kigge indad i sagen om Midtfyns Fritidscenters konkurs. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce