Annonce
Middelfart

Debat om byggeri på bueskyttebane: Lad Adlerhusvej 30 blive en grøn plet

Ulla Sørensen er medlem af byrådet for Socialdemokratiet. PR-foto

Lokaldebat: Middelfart Kommune påtænker at give tilladelse til at opføre en tæt-lav bebyggelse på Adlerhusvej 30 til et seniorbofællesskab. Bebyggelsen vil omfatte 20–28 boliger i varierende størrelser, opført 1-2 etager. Planlægningen vil have arkitektonisk fokus grundet bevaringsværdier i omgivelserne.

Et seniorbofællesskab er for mig et sted, hvor der er trygge rammer, hvor man er der for hinanden. Svært er det for mange ældre, faktisk viser en undersøgelse foretaget af Realdania, at mere end 100.000 ældre føler sig ufrivilligt ensomme. Det er ikke godt for helbredet, da det kan medføre risiko for forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser og depression.

Middelfart Kommune har brug for seniorbofællesskaber som et godt tilbud til vores ældre. Boligerne giver mulighed for, at enlige eller ægtepar (hvor den ene ikke længere har fuld førlighed) kan få en bolig, der opfylder deres behov for adgangsmuligheder, især indretning af køkken og badeværelse.

Annonce

Seniorboliger henvender sig især primært til borgere på 55+. De senere år er seniorer blevet opmærksomme på de fordele, som et seniorbofællesskab kan give. Seniorbofællesskab giver netop seniorer mulighed for at afhænde deres for store leje-/ejerboliger, slippe for at passe hus og have og for tyngende ejendomskatter og alligevel blive boende i kommunen og beholde deres lokale netværk.

Men ikke kun Middelfart Kommunes seniorer og ældre får gavn af flere seniorboliger. Muligheden for at kunne leje eller købe en bolig i Middelfart Kommune kan betyde, at unge børnefamilier med rødder i kommunen kan flytte tilbage i nærheden af bedsteforældre og venner. I sidste ende vil det betyde vækst og flere penge til kernevelfærd i hele vores kommune.

Seniorbofællesskab på Adlerhusvej 30 er en enestående chance for at få et seniorbofællesskab i beplantet område og tæt på Middelfarts centrum med indkøbsmuligheder med mere.

Derfor: Lad Adlerhusvej 30 blive en grøn plet med gode sociale fællesskaber.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce