Annonce
Assens

Debat om at fjerne Koppenbjerg-svinget: Der er mere brug for cykelstier

Farten i svinget ved Koppenbjerg er nedsat til 60 km/t, og der er opsat refleksskilte langs svinget. Arkivfoto: Martin Kloster

Assens Kommune er heldigt stillet; ikke bare har vi øens smukkeste solnedgange, masser af initiativrige unge og en fornuftig kommunalbestyrelse, men vi har også Henning Sander Andersen.

I denne uge har Lokalavisen endnu engang trykt et indlæg om svinget ved Koppenbjerg. Denne gang går han ekstra hårdt til politikerne med beskyldninger om, at de gør sig skyldige i tab af liv og førlighed ved ikke at ville foranstalte en omlægning af ”dødssvinget” ved Koppenbjerg.

HSA påpeger en soleklar mangel på ansvarlighed i de gamle amtsråd og kommunalbestyrelser. Med den indsigt burde han jo for længst have fået en bedre placering i de besluttende myndigheder, byråd m.v. Desværre er det mest blevet til hån og ydmygelse.

Måske skulle man overveje at få indført et ”vogternes råd”- som de har i Iran. De ligger i laget over de demokratisk valgte, klar til at tage ansvar, når politikernes viden/evner ikke slår til.

Men noget godt er der trods alt kommet ud af de mange læserbreve. I dag er svinget ved Koppenbjerg nærmest forbilledligt ordnet med lys og skiltning. Undertegnede har dagligt i 30 år passeret stedet uden på noget tidspunkt at have oplevet noget faretruende. Der er sket alvorlige ulykker, men de er analyseret andetsteds.

Hvis vejen lægges op over Koppenbjerg forsvinder den sidste kurve på en i øvrigt ret kedsommelig rute Odense-Assens. I forrige århundrede lød prisen på 100 mil., og det er næppe blevet billigere. Og forhåbentlig bliver det heller aldrig til noget.

I udgangsakkorden er sidetemaet cykelstier, som kunne laves samtidig. Her har HSA et pletskud. Det er det, vi har brug for. Det er fremtidens transportform, som kan gøre vore lidt fortabte landsbyer gode at bo i uden at være i besiddelse af minimum to biler.

Så på med førertrøjen, Assens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rød læbestift og Gucci-tasker er velkomne i faaborg-midtfynsk politik: - Jeg ville blive tosset over sommerkjole-kommentar

Annonce