Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat om Als-Fyn-broen: Indsæt el-færger - det er grønt og godt

Søren Hillers (R), formand for det politisk nedsatte klima-udvalg. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Lokaldebat: Der er gang i debatten om en bedre forbindelse mellem Fyn og Als. Det seneste forslag er en forbedret og klimavenlig forbindelse, hvor el-færger sættes ind på ruten mellem Bøjden og Fynshav. Det er et bragende godt forslag, der vil mindske transporttiden, men vigtigere endnu vil styrke den grønne og klimavenlige færgedrift. Transportsektoren er en stor udleder af co2, og derfor er der behov for nytænkning inden for grøn transport. Det er første og nødvendige skridt i en forbedret forbindelse mellem Fyn og Als.


Transportsektoren er en stor udleder af co2, og derfor er der behov for nytænkning inden for grøn transport.

Søren Hillers (R)


I Det Radikale Venstre er vi grundlæggende fortalere for en broforbindelse mellem Fyn og Als. Men det kræver naturligvis grundige og uvildige forundersøgelser, inden det endeligt er muligt at træffe en miljømæssig og økonomisk velfunderet beslutning. Jeg kan ikke se en motorvejsforbindelse for mig på vores side af broen, men hvilke miljømæssige konsekvenser vil en 2-i-1-vej så have? Er der en økonomisk gevinst forbundet med etableringen af en bro?

Der er mange uafklarede spørgsmål at stille, inden en beslutning kan træffes. Men indtil da, vil det være en oplagt idé at styrke færgedriften og udviklingen af vores område med el-færger. Grønt og godt for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce