Annonce
Assens

Debat om 30.000 fritgående høns: - En kop kaffe, øl eller lignende vil løse mange tvivlsspørgsmål

Henrik Pihl Winterø ønsker at udvide sin hønsefarm, men det har skabt splid i lokalsamfundet. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Jeg har læst debatten om en udvidelse af hønsehold i Ladegårde, og for mig bringer det nogle mindelser om min tid som aktiv landmand og ikke mindst konsekvenser af ændringer.

Jeg skal gøre det klart med det samme, at jeg ser positivt på udvikling af erhvervslivet omkring mig, og derfor også på flere høns hos Henrik Pihl i Ladegårde. For her i landet er det nemt at sige nej. Det er nemt at være imod. Det er nemt at sige nej til ændringer, men hvad er konsekvensen af et nej? Det tænkes der sjældent over i kampens hede.

Se blot på de seneste dage minkskandale, hvor store landsdele får lukket en meget vigtig erhvervsgren med et knips med en statsminister-finger.

Se på de mange små byer i Nordjylland, hvor mange byer er omgivet af den ene minkfarm efter den anden.

Kommer boligpriserne til at stige eller falde, nu hvor de er ”befriet” for fluer, stank, og hvad man ellers kan få af ”fordele” ved at bo tæt ved en farm? Jeg er ikke i tvivl om, at huspriserne kommer til at falde. Hvilken beskæftigelse kan der sættes i stedet for den, der nu ikke længere er i minkbranchen? Let bliver det ikke.

Eller se på Norddjurs. Jeg har boet der i 20 år og kan se, hvilken ændring der er i mulighederne for beskæftigelse og dermed indtægt, også til kommunekassen. Jeg kan konstatere, det ikke er en positiv udvikling, hverken for beskæftigelse eller livsglæde.

Disse elementer er det vigtigt at have i erindring, når man skal vurdere ændringer i ens nærområde. Som for eksempel en ny flok æglæggende høns. Endda fritgående.

En advokat - med styr på paragraffer - er efter min bedste overbevisning ikke den bedste måde at få et godt naboskab til at køre på. Jeg tror på en kop kaffe, øl eller lignende, og en dialog om tingene vil løse mange tvivlsspørgsmål. Helst med en udpeget ordstyrer. Og måske en fælles udflugt til en lignende produktion, hvor man ved selvsyn kan opleve tingene live.


En advokat - med styr på paragraffer - er efter min bedste overbevisning ikke den bedste måde at få et godt naboskab til at køre på. Jeg tror på en kop kaffe, øl eller lignende, og en dialog om tingene vil løse mange tvivlsspørgsmål.

Bent Bertelsen, læserbrevsskribent


Eller noget helt tredje. God dialog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce