Annonce
Middelfart

Debat om ældrepleje: - Der skal skiftes ud på stolene både i byrådet og i ældrerådet

Arkivfoto: Martin Ravn

Lokaldebat: Ældreområdet i Middelfart har i den grad brug for et kraftigt løft. Tidligere har viceborgmester Morten Weiss-Pedersen foreslået en mere hjemmevant tilgang til beboerne på kommunens plejehjem, blandt andet i form af muligheden for en øl og et glas vin i ny og næ. Det fik byrådskandidat Lasse Schmücker til at gøre opmærksom på, at øl og vin ikke gør det, og han peger på, at borgerne allerede ved visitationen bliver afvist uden en endelig afgørelse. Men det ene udelukker jo ikke det andet, og der er nok at tage fat på.

Vi oplever i Ældre Sagen, at det er relativt få, som ønsker at komme på de kommunale plejehjem, som vi også nærmest anser for at være kommunale hospices i sin nuværende form. Og når der er ældre og pårørende, som henvender sig til kommunen og senere til os, så erfarer vi også, at der har været givet mundtligt afslag. Det er et eklatant brud på forvaltningsretten og er klart ulovligt.

Imidlertid er der mange andre forhold, som er kritisable, blandt andet rengøringen i de ældres eget hjem, men også mange andre forhold.

Annonce

Vi var i denne uge repræsenteret ved et infomøde om valget til ældrerådet, hvor ældrerådsformanden oplyste, at Middelfart Kommune ligger nummer 90 ud af landets 98 kommuner på det beløb, som bruges til ældreområdet. Det nu offentliggjorte budgetforslag for 2022 indeholder i princippet ikke en krone ekstra til området, uagtet at det er almindeligt kendt, at antallet af ældre stiger år for år.

Der er så mange initiativer, man kunne tage, men det ligger åbenbart ikke byrådet på sinde, og det forekommer usandsynligt, at ældrerådet har initiativ og mandsmod til at udfordre politikerne med dettes nuværende besætning.

Vi ser derfor et behov for en betydelig udskiftning på stolene ved de forestående valg, både til byråd og til ældreråd. Både for de nuværende og de kommende ældregenerationers skyld.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Navne For abonnenter

Direktøren for det hele er vild med historie og håndbold

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Annonce