Annonce
Debat

Debat: Odense skal have et stærkt internationalt udsyn

Synspunkt: Odense er en by i vækst, en by med tro på fremtiden. Vi har i fællesskab satset rigtigt, og virksomhederne og turister strømmer til Odense.

Et område, hvor vi skal satse endnu mere, er, at vi skal udbrede vores internationale udsyn og fokuserer på de vigtige venskaber, vi har med vores venskabsbyer rundt om i verden. Odense må styrke sine forbindelser med omverdenen og kan ikke alene basere sin udvikling blot på de muligheder, der er i det lokale fynske og regionale syddanske område.

Derfor er det naturligt, at Odense Kommunes opgave er at medvirke til at sikre, at det internationale samarbejde også i fremtiden indgår som en naturlig af vores fantastiske bys udvikling.

Annonce

Jeg har selv haft fornøjelsen af at være vært for vores venskabsby Klaksvig på Færøerne og den færøske fiskeriminister i påsken. Og dér mærkede jeg, hvor vigtigt det er med gode venner. Venskabsbyer er et bånd, der binder os sammen, ikke bare som byer i en formel rolle, men også som det at man hver især er del af noget større.

For venskab handler ikke om at være der for hinanden, når det er nemt – men om at være der, når det er svært. Dette gælder særdeleshed, når det kommer til Kyiv, som er en Odenses venskabsbyer. Vores borgmester sendte i krigens begyndelse en vigtig sympatierklæring af sted til Kyivs borgmester, den tidl. bokser Wladimir Klitschko, hvor det blev sagt at; da du - Klitschko - sluttede din enestående karriere, blev du klogt citeret for, at du nu ville engagere dig i en helt anden kamp. En kamp, der er meget hårdere, mere vanskelig og vigtigere, nemlig kampen for demokratiet. Den kamp skal du og Kyiv vide, at vi herfra jeres venskabsby i Odense bakker op om – og aldrig holder op med at bakke op om.

Når vi forhåbentligt snart kan se en ende på krigen i Ukraine, skal Odense derfor stå forrest som venskabsby. Ikke bare moralsk, men også med konkrete handlinger. Hjælp til genopbygning, hjælp til at få Kyiv ”tilbage” igen.

Jeg forestiller mig blandt andet, at Odense Kommune i et samarbejde med SDU kunne lave et formaliseret samarbejde med diverse universiteter i Kyiv og være med til at oprette legater til ukrainske studerende, som kan studere og bo i Odense, eksempelvis omkring studier af litteratur og H.C. Andersen. Det er sådan, vi gør hinanden og omverdenen bedre, og at vi som stor dansk by løfter et ansvar med den vægt, vi har. Odense skal derfor arbejde fokuseret med at have et stærkt internationalt udsyn, og det starter med at hjælpe vores venner.

Annonce
Assens For abonnenter

Susanne knokler i frontlinjen for at hjælpe med MitId: - I en lang periode havde vi næsten ikke tid at spise

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Jens føler sig druknet af Odense Havn, når markerne står under vand: Så kom der også en ejendomsmægler forbi

Middelfart For abonnenter

Efter flere våde år på kartoffelmarkerne: Landmanden Michael har sat gang i planer om kæmpe solcellepark på Vestfyn

GOG

Følg med live, når afgørelsen falder: Hvem skal GOG møde i semifinalen?

Sport

For ét hold handlede Fyen Rundt særligt om frisk luft og frihed

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Odense For abonnenter

Tvangslukket vinbar fandt ud af at tjene penge under corona - men det gav et økonomisk smæk året efter

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter kritik af overfyldte affaldsspande er der ændringer på vej: - Vi er nødt til at gøre noget

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Nyborg

'Slagter' 22 høns: Der er grænser for kaglen

Odense For abonnenter

Etårige Anker bliver en af letbanens allerførste passagerer: Får unik oplevelse med ni andre læsere

Odense

Efterlyst 73-årig kvinde fundet omkommet

Annonce