Annonce
Debat

Debat: Odense - En klimaneutral by

Annonce

Synspunkt: Man bliver glad over at kunne læse denne overskrift i den nyligt politisk indgåede aftale, og så endda med et enigt byråd bag ordene. I aftalen står der blandt andet, at Odense skal blive grønnere - altså helt reelt – vi skal have flere grønne områder og mere skov.

Skovrejsning er godt for CO2 regnskabet, og grønne områder med udlægning af vådområder er godt for biodiversiteten. Med den store ændring, der sker af byen med voldsom vækst i byggeri af boliger, kontorer og forretninger, er det for mig at se vigtigt, at grønne områder og flere træer også tænkes ind i byrummet og ikke kun henvises til skove i udkanten af Odense.

Tænk, hvis vi havde en lov om at der for hver byggetilladelse af en bolig skulle følge plantning af 5 træer med i nærområde – tænk om der for hver Netto eller Rema butik på en grund i Odense skulle etableres et torv med 50 træer og ikke kun parkeringsplads. Tænk, hvis alle de fine træer, der altid indgår på arkitekttegnede prospekter over nybyggede bolig- og indkøbsområder rent faktisk blev plantet – ja, så ville Odense allerede nu være grøn, have mange nye små pladser med grønne oaser og have et bredt grønt bælte fra by til havn i stedet for en smal, grøn kile, som det er i dag.

Når jeg går tur i mit nærmiljø, Buchwaldsgade og havnen, er området ved at blive plastret til med høje boligkarreer, og der skyder endnu en Rema op på den sidste ledige hjørnegrund. Jeg gik, i forbindelse med et arrangement om renoveringsplanerne for Nørrebro og havnen, for et års tid siden tur i området - sammen med borgmesteren! Han snakkede ikke om træer og grønne områder, og han smilede lidt skævt til mine forslag om pligt til at plante træer ved nybyggeri.

I aftalen om En klimaneutral by står der: ’Mange borgere er allerede meget engageret i klimadagsordenen. Det engagement skal styrkes og bringes i spil’.

Jeg tillader mig derfor at fremsætte mit forslag om pligt til at plante træer og skabe grønne oaser i forbindelse med nybyggeri igen. Det vil betyde, at vi borgere kan se den grønne omstilling direkte som noget grønt og noget smukt, og få oplevelser for sanserne og fællesskabet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce