Annonce
Læserbrev

Debat: Ny lokalliste vil diskutere før beslutningerne tages

H.C.Wulff, spidskandidat for Borgerlisten Svendborg, Søren Lolks Vej 5, Tåsinge

Lokaldebat: Svendborg har fået en ny borgerliste, Borgerlisten Svendborg.

Vi stiller den nye liste til rådighed for de mange borgere, der ikke nødvendigvis er interesserede i at arbejde igennem de traditionelle politiske partier, men som ønsker at påvirke udviklingen i vores kommune.

Vi vil arbejde for, at flere borgere vil interessere sig for lokalpolitik og deltage i debatten. Lige nu tænker mange nok "hov, hvad skete der lige der," når man læser, ser eller hører i medierne, hvad vores lokalvalgte politikere vedtager i byrådet. I løbet af det sidste år har der været mange spændende sager i Svendborg Kommune som for eksempel torveparkering , farven på byfacader, Klosterplads, biogasanlægget på Tåsinge, teater kontra lystbådemuseum på havnen osv.

Hver gang har der været livlig debat, men som regel efter beslutningerne var truffet i byrådet.

Det mener vi er både ærgerligt og forkert.

Der er ingen tvivl om, at demokratiet må udvikle sig i takt med, at vores samfund forandrer sig. Ikke at vi skal indføre et Facebookdemokrati, men moderne mennesker, der skal passe uddannelse, job, familie, har sjældent tid til at sidde i forsamlingshuset eller den lokale partiforening og diskutere lokalpolitik.

Vi vil arbejde for, at det bliver nemmere at engagere sig i lokalpolitik for alle borgere, og at politikerne i højere grad lytter til borgerne, inden beslutningerne tages.

Borgerlisten Svendborg er ikke en enkeltsagsliste. Vi vil arbejde for, at udviklingen af kommunen i højere grad er helhedsorienteret og ikke præges af løsninger, der stritter i hver sin retning.

Vi vil arbejde for en kommune med bedre kommunal service, bedre økonomi, styrkelse af kommunens maritime brand og image, bedre forhold for erhvervslivet, gennemtænkt bosætningspolitik, fokus på børn og unges forhold, mere borgerindragelse og udvikling i alle kommunens områder.

Jeg håber, at mange vil støtte op om Borgerlisten Svendborg.

Annonce
Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce