Annonce
Læserbrev

Debat: Ny bro på vej til Frederiksøen er en forkert prioritering

Læserbrev: Hvor er det godt, at vi i Svendborg Kommune har politikere med store visionære tanker og drømme. Helt ærgerligt at lade Vorherre bevare kommunen, nu skal vores stakkels kommunekasse igen punge ud til ambitiøse projekter, der dræner den hårdt plagede kasse, som der den ene gang efter den anden tømmes af fantasifulde projekter.

Vi skal i 2021 afvikle et landstævne, som er budgetteret til at koste små 25 millioner kroner. Oveni tillægges udgiften til den nye bro, og det er næsten lige så dyrt - 24 millioner kroner. Det er helt ok, at der på længere sigt skal ske en fornyelse af forbindelsen til Frederiksøen og tegningerne af broen er absolut spiselige. Hvorfor skal vi absolut bruge så mange penge på dette lige nu?

Der er mange områder, der er udsat for sparekniven. Vi hører dagligt om mangel på personale både i daginstitutioner og i ældreplejen. Det hænger ikke sammen at bruge så mange penge, som kunne havde gavnet andre steder.

I min verden er førsteprioritering borgeren, unge som gamle, så må andre ting nedprioriteres, til der er råd. At de kommunale politikere har et andet syn på dette, ses i de seneste årtis hovedrystende investeringer.

Kort for at nævne det unævnelige Tankefuldprojekt, den dertil anlagte meget dyre og øde vejanlæg, et smadret torv og klovneriet om parkeringsforholdene i Svendborg centrum. Det klæder ikke det kommunale styr, at I bliver ved og ved.

Sluttelig vi har kun en pose penge, som I bør passe lidt bedre på, eller har kommunen en rig onkel i Amerika?

Annonce
Illustration: Tegnestuen Effekt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce