Annonce
forside

Debat: Nu skal vi have gang i hjemsendelserne

Dorthe Ullemose, MF og medlem af Svendborg Byråd for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Kasper-Emil Tornfeldt

Læserbrev: For Dansk Folkeparti er det et centralt punkt i de kommende finanslovsforhandlinger, at vi får en aktiv hjemsendelsespolitik. Selvom der i de senere år er kommet mere gang i udvisningerne, har vi fortsat alt for mange, der opholder sig i Danmark uden det rigtige grundlag for at være her. Det er logik, at hvis man ikke er berettiget til ophold i Danmark, og man sikkert kan rejse hjem, så skal man det. Her nytter det ikke noget, at nogle politikere hellere vil beskæftige sig med, hvordan vi kan hente alle deres familiemedlemmer til Danmark.

Den tyske regering har netop fremsat et lovforslag om at indføre et loft på 1000 familiesammenføringer om måneden. Oversat til Danmark vil det sige cirka 70 familiesammenføringer. Hvis tyskerne kan komme igennem med denne stramning, så kan Danmark selvfølgelig også.

Alt for længe har regeringen haft fokus på at underlægge sig EU's mange konventioner. I Dansk Folkeparti mener vi, at man i stedet bør se på, hvordan man kan ændre de konventioner, der står i vejen for at gennemføre nødvendige politiske tiltag, der vil gavne Danmark. Her tænkes især på udvisning af kriminelle udlændinge, så de ikke fortsat hober sig op i de danske fængsler med kost og logi på skatteydernes regning.

Lige så bør man fratage opholdstilladelsen til flygtninge, der rejser på ferie i deres hjemland. Det er jo om noget at gøre grin med danskernes barmhjertighed, når de tydeligvis ikke længere er på flugt. Det skal stoppes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce